28 Mart 2024 Perşembe

TKŞ: İşgalciliği yeneceğiz Efrîn'i özgürleştireceğiz

Türk devletinin tüm saldırılarına rağmen süren EFRÎN direnişinin yıldönümüne ilişkin açıklama yapan TKŞ, "20 Ocak'ta hep birlikte her yerde Efrîn için alanlara çıkalım ve direnişi büyütelim" dedi.

Tevgera Komûnîst a Şoreşger-Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), EFRÎN direnişinin yıldönümüne ilişkin açıklama yaptı. Türk devletinin çeteleriyle birlikte 20 Ocak 2018'de Efrîn Kantonu'na yönelik işgal saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Havadan ve karadan yürütülen bu saldırılarda şehirlerin yıkılıp hastahane, okul ve halkların yaşam alanlarının hedef alındığı kaydedilen açıklamada, "869 sivil şehid edilip 300 binden fazla kişi göç ettirildi" denildi. 

'TÜRK DEVLETİ 58 GÜN EFRÎN SINIRLARINI AŞAMADI'
Doğa, kaynak ve tarihi değerlerin talan edildiğinin altı çizilen açıklama şöyle devam etti: "Bu sömürgeci ve işgalci saldırılar bütün dünya devletlerinin gözü önünde Rus emperyalizminin onayıyla gerçekleştirildi ve bu saldırılar halen de sürmektedir. Bu işgal saldırılarına karşı YPG, YPJ, MLKP güçleri ve yurtsever halklarımız 58 gün süren büyük bir direniş sergilediler. Halkların düşmanı olan gerici savaş ittifakı NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip olan faşist Türk Devleti çağın bütün tekniki gücünü kullanmasına rağmen 58 gün boyunca Efrîn'in sınırlarını aşamadı.

Bundan dolayı sergilenen destansı direniş tüm halklarımız bakımından 'Çağın Direnişi' olarak kabul edildi.

'TÜRKLERİ EFRÎN'DE KALICI KILMAYA ÇALIŞIYORLAR'
Rojava devrimimizin ilk gününden bu yana sömürgeci Türk Devleti her an düşman siyaseti yürütmüştür. Faşist Türk Devleti her nerede olursa olsun Kürt halkımızın en küçük kazanımı karşısında hızlıca saldırı ve inkar pozisyonunda yer almıştır. Devrimimizin başlarında işbirlikçileri El Nusra ve DAİŞ çeteleri eliyle devrimimizi boğmaya çalıştı. Çetelerin yenilgisinin ardından Rusların da onay ve desteğiyle devrimimizi teslim almaya çalıştı. Efrîn'in işgali ve sonraki süreçte de sömürgeci Türk Devleti'nin en büyük desteği ENKS ve yöneticileri oldu. ENKS bugün de Türkleri Efrîn'de kalıcı kılmak için uğraşmaya devam etmektedir.

'İŞGAL SALDIRILARI SON BULMADI'
Her kes bilmektedir ki işgal saldırıları Efrîn ile son bulmadı. Türk devleti işgal saldırılarının devamı olarak Amerika'nın onayı ve desteğiyle Serê Kaniyê ve Girê Spî'yi işgal etti. İşgal bölgelerinde katliam, insan kaçırma, hırsızlık ve talan, kadınlara yönelik cinsel saldırılar ve demografyanın değiştirilmesi suçları azgınca işlenmeye devam etmektedir. İşgal edilen bölgelerden Şehba, Mınbıç, Eyn Îsa, Til Temir ve Zirgan'a yönelik saldırılar sürdürülmektedir. Kobanê ve Qamişlo'da halkımız ve öncülerimize yönelik hava saldırıları vahşice devreye konmaktadır.

Gerici bölge devletleri ve emperyalist güçler devrimimizi teslim alabilmek için bu insanlık düşmanı saldırılarda faşist Türk devletine destek olmaktadırlar. Demokratik, halkçı ve kadın özgürlükçü devrimimizi esir almak, ortadan kaldırmak ve bölge halkları arasındaki ittifakı yıkmak istemektedirler.

'KIVILCIMI SÖNDÜREMEYECEKLER'
Bu saldırılarda ENKS gibi çürümüş kişilikler de işbirlikçilik yapmaya devam etmektedirler. Bunlara karşılık devrimimizin savunma güçleri ve yurtsever halklarımız Çağın Direnişi ve Onur Direnişi'ni büyütmeye devam etmektedirler. Sömürgeci Türk Devleti ve işbirlikçileri Rojava devrimimizin tutuşturduğu kıvılcımı söndüremeyeceklerdir.

Bundan dolayı yurtsever halklarımız, kadınlar ve gençler devrimimizin direnişini büyütmeli, her anı ve her karış toprağımızı bir direniş mevzisine dönüştürmelidir. 20 Ocak'ta hep birlikte her yerde Efrîn için alanlara çıkalım ve direnişi büyütelim."