5 Mayıs 2024 Pazar

TKŞ: İşgalci, sömürgeci ve soykırımcı Türk devletinden hesap soralım

TKŞ Heseke'de 24 Nisan Ermeni soykırımının yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, soykırım siyasetinin son bulmasının aynı zamanda faşist Türk devletinin yıkılması, ezilen halklar ve inançların özgürleştirilmesi ve politik özgürlüğün kazanılması olduğu belirtildi. Ezilen halkların, işçi ve emekçilerin, kadınların mücadelelerini birleştirerek büyütülmelidir denildi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) 24 Nisan 1915 Ermeni soykırımı nedeni ile bir basın açıklaması yaptı. TKŞ kurumunda yapılan açıklamayı TKŞ Meclisi adına TKŞ Meclis Üyesi Vîdat Mihemed okudu. 24 Nisan 1915 yılında Türk milliyetçilerinin oluşturduğu İttihat ve Terakki Cemiyeti öncülüğünde Ermeni halkına karşı büyük bir soykırım gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Yüzbinlerce Ermeni, Süryani, Asuri ve Keldani'nin katledildiğini söyleyen Vîdat Mihemed yüzbinlercesinin sürgün yollarında ölüme terk edildiğini, kadınların tecavüze uğradığını ve Ermeni halkının mal ve mülklerine el konulduğunu söyledi. İttihat ve Terakki zihniyetinin dönem boyunca faşist Türk devleti tarafından sürdürüldüğünü vurgulayan Vîdat Mihemed ezilen ulus, topluluk, inanç ve cinsiyetlerin bu soykırım politikası ile büyük bir zulme maruz kaldığını söyledi.

'SOYKIRIM POLİTİKASI ERDOĞAN İKTİDARI TARAFINDAN SÜRDÜRÜLÜYOR'
Soykırım geleneğinin bugün de faşist şef Erdoğan tarafından sürdürüldüğünü vurgulayan Vîdat Mihemed Ermeni soykırımını inkar eden Türk devletinin Kürt halkına karşıda bir soykırım savaşı yürüttüğünü belirtti. Kürt halkına karşı sürdürülen savaş ile Kürt halkını ve kazanımlarını yok etmek istediğini söyledi. Bakur Kürdistan'ı sömürge altında tutan, Rojava/Kuzey Doğu Suriye'ye sürekli saldırılar gerçekleştiren Türk devletinin devrimci öncü kadroları hedef aldığını hatırlatan Vidat Mihemed, Başûr Kürdistan topraklarında da işgal alanlarının genişletildiğini dile getirdi.

Ermeni soykırımında katledilenleri anan ve Ermeni ulusunun acısını paylaştıklarını belirten Vidat Mihemed soykırımın faillerinden ve bu planın sürdürücülerinden hesap sorma çağrısı yaptı: "Soykırım siyasetinin son bulması; faşist Türk devletinin yıkılması, ezilen halklar ve inançların özgürleştirilmesi ve politik özgürlüğün kazanılması demektir. Bunun için ezilen halkların, işçi ve emekçilerin, kadınların mücadeleleri birleşerek büyütülmelidir. Tarihin tanık olduğu bu büyük soykırım acısıyla yüzleşmek için, halkların gönüllü birlikteliğini inşa edeceğiz. İşgalcilere karşı Canfeda bir direniş sergileyeceğiz ve soykırımcılardan hesap soracağız."

Açıklama, "Kahrolsun işgalci-soykırımcı Türk devleti", "Yaşasın halkların birliği ve eşitliği", "Yaşasın Rojava devrimimiz" sloganları ile sona erdi.