27 Nisan 2024 Cumartesi

Tevgera Azadî merkezi asayişin ablukası altındı

Kürdistan Bölgesi Hükümet'in açıklaması ardından, Süleymaniye asayiş güçleri "Bölgede resmiyetiniz yok? gerekçesiyle Tevgera Azadî merkezini ablukaya aldı.
Federe Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin açıklamalarının ardından Süleymaniye asayiş güçleri 26 Kasım'da Tevgera Azadî merkez binasına giderek bölgede resmiyetlerinin olup, olmadığını sormuştu.
 
Tevgera Azadî Yönetimi de bunun üzerine dün akşam saatlerinde bir basın açıklaması düzenleyerek, Irak genelinde resmi bir parti olduklarını ancak Kürdistan bölgesinin başvurularına yanıt vermediğini açıkladı.
 
Bu gelişmeler ardından Süleymaniye asayiş güçleri bugün sabah saatlerinde Tevgera Azadî merkez binasını ablukaya aldı ve Tevgera Azadî yönetimiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede asayiş yönetimi Tevgera Azadî yönetimine "Tevgera Azadî 4 yıldır resmiyeti bulunmamakta, dolayısıyla kapatacağız" dedi.
 
Bu gelişmeler üzerine Tevgera Azadî yönetimi bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapıyor. Tevgera Azadî yönetiminin görüşmesi sürüyor.
 
Tevgera Azadî 2017 yılında Irak ana yasası siyasi partiler kanuna göre siyasi parti olarak tescil edildi ve kongresini gerçekleştirdi. Tevgera Azadî 2014 yılında da Kürdistan Bölgesine resmi başvuruda bulundu ancak şimdiye kadar başvurusuna yanıt verilmedi.
 
Haberi duyan Tevgera Azadî üye ve gönüllüleri parti binasına giderek partilerine sahip çıkıyor.
 
Diğer yandan asayiş güçleri de merkezin önünde bekleyişini sürdürüyor.