18 Eylül 2024 Çarşamba

TEV-DEM Efrîn'de halk toplantısı gerçekleştirdi

AKP/Saray rejiminin Efrîn'e yönelik işgal saldırısına karşı Çağın Direnişi 50. gününde devam ediyor. TEV-DEM tarafından direnişin ilk günlerinden itibaren gerçekleştirilen halk toplantılarının bir yenisi Eski Efrîn Mahallesinde Şehit Zagros Komününde gerçekleştirildi AKP/Saray rejiminin Efrîn'e yönelik işgal saldırısına karşı Çağın Direnişi 50. gününde devam ediyor. TEV-DEM tarafından direnişin ilk günlerinden itibaren gerçekleştirilen halk toplantılarının bir yenisi Eski Efrîn Mahallesinde Şehit Zagros Komününde gerçekleştirildi.
 
Burada gerçekleştirilen halk toplantısında konuşan TEV-DEM Yöneticisi Bedran Çiya Kürt, "Efrîn'de 50 gündür büyük bir direniş gerçekleştiriliyor. İşgalci Türk devleti Efrîn'in demografik yapısını değiştirmeyi amaçlıyor. Bütün dünyaya söylüyoruz: Efrîn'in her zeytin ağacı şehitlerin kanı ile sulanmış, kimse bizden Efrîn'i terketmemizi bekleyemez. İşgalciler buraya gelirlerse buradan çıkamayacaklar" dedi.
 
Efrîn'in her yerinde direnişin sürdüğünü vurgulayan Kürt, "Efrîn direnişin tarihini yazıyor. Bizim burada yazdığımız tarih ile bütün Kuzey Suriye halklarına moral veriyoruz. Bütün halklar bugün Efrîn'deki direnişi sahipleniyor. Biz direnişimiz ile kazanacağız. Bizim halkımızın duruşu siyasileri masaya oturtuyor. Bugün bizim savaşçılarımız direniyor. Ve bugün düşman girdiği her yere şehitlerimizin cenazelerinin üzerinden geçmeden köylere giremeyecekler. Biz burada onurlu bir direniş ortaya koyacağız. Burada onur ve özgürlük için direneceğiz. Herkes bu direnişe katılmalı ve savaşçılarına destek olmalı burada ancak direnirsek onurluca yaşarız. Kamplarda başka ülkelerde başkasının toprağında onurlu yaşayamayız. Halkımız rahat olsun ne olursa olsun biz burada halklar olarak büyük bir tarih yazıyoruz. Sadece mesele Efrîn değil Efrîn kazanırsa bütün halklar kazanacak, Erdoğan yenilirse halklar özgürleşecek. Stalingrad'da binlerce insan Vietnam'da binlerce insan şehit düştü ancak halklar özgürleşti ve kazandı, Efrîn asla yenilmeyecek yenilen işgalciler olacak" diye belirtti.