26 Nisan 2024 Cuma

Tacizi teşhir eden ÖGK üyesine tehdit: Üstlerden emir var, başına bela alacaksın

Eskişehir'de Yunus Emre KYK yurdundaki taciz olayına tepki gösteren ÖGK üyesi Sinem Çelebi, Bölüm Bakanı Üyümez tarafından "Üstten emir geldi, eylemi yaparsan başına bela alırsın" diyerek tehdit edilmişti. Üniversite yönetimi şimdi de tacizcinin korunmasına karşı eylem yapan kadınlara disiplin soruşturması açtı.

Eskişehir'de 18 Nisan'da bir erkek "tesisatçıyım" diyerek Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna girmiş ve yurtta kalan kadınları taciz etmişti. Yurt idaresinin kadınları suçlayan ve failleri koruyan tavrı, yemekhanede yapılan ses çıkartma eylemiyle teşhir edilmişti.

Eyleme katılan Özgür Genç Kadın üyesi Sinem Çelebi'ye, İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi Dekanlığı disiplin soruşturması açtı. Bölüm başkanı Mustafa Erkan Üyümez, ses çıkartma eylemi öncesinde de Çelebi'yi, "Üstten emir geldi, eylemi yaparsan başına bela alırsın" diyerek tehdit edildi.

İdarenin "Adam tacizciye benzemiyordu, art niyetli gözükmüyordu" ve "Olayı büyütmeyin tacizden ne olacak ki" gibi ifadelerini kamuoyuna teşhir eden kadınlar, güvenlik görevlileri öğrencilerin ailesini daha içeri almaz ve yönetim kadınların giyiminden saat kaçta nerede olduğuna her şeye karışırken bir tacizcinin nasıl elini kolunu sallayarak içeri girebildiğini soran kadınlar, idareden kadınlara hesap vermesini istedi.