12 Mayıs 2024 Pazar

SYPG'den İspanya'da tutuklanan PML(RC)'lilere dayanışma mesajı

PML(RC)'li enternasyonal savaşçılar ülkelerine döndüklerinde İspanya hükümeti tarafından tutuklanmasına tepki gösteren SYPG, "Rojava'dan PML(RC)'li yoldaşlarımızın direnişlerini selamlıyor, mücadeleleriyle dayanışmanın büyütülmesi çağrısında bulunuyoruz" denildi.
Halkların Birlik ve Dayanışma Bürosu (SYPG), Rojava'da DAİŞ çetelerine karşı savaşan PML(RC)'li enternasyonal savaşçılar ülkelerine döndüklerinde İspanya hükümeti tarafından tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.
 
SYPG açıklamasında, "Onlar, 'Dayanışma ezilenlerin inceliğidir' sözünü pratikleştirmek için Rojava'ya geldiler, Rojava'da DAİŞ çetelerine karşı savaşan PML(RC)'li enternasyonal savaşçılar ülkelerine döndüklerinde İspanya hükümeti tarafından parti çalışanları ve genel sekreterleni gözaltı ve tutuklama saldırılarıyla karşı karşıya kaldı. Bu saldırılar sonucu da 9 yıl ceza ile yargılanıyorlar. Ezilen halkların mücadelesine güç vermek, Rojava devrimini savunmak, gerici faşist DAİŞ örgütüne karşı savaşmak meşrudur, onurlu bir görevdir. SYPG olarak, Rojava'dan PML(RC)'li yoldaşlarımızın direnişlerini selamlıyor, mücadeleleriyle dayanışmanın büyütülmesi çağrısında bulunuyoruz" denildi.