16 Mayıs 2024 Perşembe

SYPG: Venezuella halkının yanındayız

ABD?nin Venezuella?da yapmak istediği askeri darbeye karşı açıklama yapan SYPG, "ABD ve Rusya gibi bütün işgalcilerin planlarına karşı ezilen emekçi Venezuella halkının yanında olacağız" dedi.
Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) ABD’nin Venezuella’da yapmak istediği askeri darbeye karşı Qamişlo’da basın açıklaması düzenledi.
 
Mihemed Şexo Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen eyleme JKŞ ve CKŞ’de katıldı. Eylemde, "ABD elini Venezuella’dan çek, Venezuella halkı yalnız değildir" dövizleri açıldı.
Amerika ve Rusya gibi emperyalist ülkelerin dünyanın her yerinde kendi güçlerini büyütmeyi hedeflediğini kaydeden SYPG Temsilcisi Beritan Asya, "Emperyalistler uzun yıllardan itibaren birçok ülkede ve Ortadoğu’da kendi çıkarları doğrultusunda her yeri savaş alanına çeviriyorlar. ABD’nin Venezuella karşısında çıkartmak istediği savaş askeri ekonomi ve siyasi bir savaştır. ABD ve Rusya gibi emperyalist sömürgeci ülkeler hiçbir zaman kendi iradeleri dışında varlıklarını sürdürenleri kabul etmiyorlar" dedi.
 
Hugo Chawez’in iktidarının ardından Venezuella halkının kendini komün ve meclisler ile yönettiğini hatırlatan Asya, böylece demokratik bir sistemin kurulduğunu ve halkın kendi iradesine sahip çıktığını belirtti. Asya, "ABD bugün Venezuella halkının iradesini kırmak için bütün alanlarda Venezuella’yı kuşatmak istiyor. Aylardır Amerika ve Tramp’ın öncülüğünde Venezuella halkına yönelik darbe girişimlerinde bulundular. Son olarak Maduro hükümetini askeri darbe ile yıkmak istediler" diye kaydetti.
 
ABD ve Rusya’nın ezilen emekçi sınıfının düşmanı olduğunu ifade eden Asya, şöyle devam etti: "ABD ve Rusya nasıl ki kendi çıkarları doğrultusunda Ortadoğuyu savaş alanınıa çevirdilerse bugünde Venezuella, Küba ve Latin Amerika ülklerini yangın yerine çevirmek istiyor. Ortadoğu’da Arap halk hareketlerinin ardından Ezilen halkların en büyük istekleri yeni yaşam ve özgür yaşamdı. Bu emperyalist ülkeler Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye’de kendi çıkarları doğrultusunda siyasi dengeleri değiştirmeyi amaçlıyorlar. Bunların asıl amacı bölgede gelişen demokratik sistemin büyümesini engellemektir."
 
SYPG olarak, bütün işgalcilerin planlarına karşı ezilen emekçi Venezuella halkının yanında olduklarını, darbeye karşı direnişi desteklediklernii vurgulayan Asya, "Emperyalist güçlerin halklara karşısı kirli ittifakların karşısında duruşunu net olarak ortaya koymalıdırlar. Emperyalist güçler nasıl ki ezilen emekçi halklar karşısında birlikte hareket ediyorlarsa bizde emekçi ezilen halklar olara emperyalistler karşısında duruşumuzu netleştirmeli mücadelemizi büyütmeliyiz" dedi.