11 Mayıs 2024 Cumartesi

SYPG ve JAS Kobanê'de devrim şehitlerini andı

SYPG ve JAS, Kobanê'de "Kasım Şehitler Ayı" dolayısıyla Şehit Dicle Şehitliğinde MLKP savaşçısı Destan Temmuz'un mezarı başında anma gerçekleştirdi.
Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) ve Özgür Sosyalist Kadın (JAS), Kobanê'de "Kasım Şehitler Ayı" dolayısıyla Şehit Dicle Şehitliğinde MLKP savaşçısı Destan Temmuz'un mezarı başında anma gerçekleştirdi.
 
Yapılan anmaya Şehit Aileleri Kurumu, MLKP ve YPG, YPJ savaşçıları da katıldı.
 
Rakka hamlesinde ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Destan Temmuz'un mezarı başında yapılan anmada ilk olarak konuşan Şehit Aileleri Kurumu Yöneticisi Arif Bali, "Şehit Aileleri Meclisi olarak devrim topraklarına daha güçlü bir bağlılık kurulmalı. Şehitlerin hayalleri ve onların iz sürücüsü ancak böyle gerçekleşebilir. Faşist diktatör Erdoğan'ın tehditleri karşısında Şehit Aileleri Meclisi asla adım geri atmayacak. Biz bunu şehit Kemal Pir, Hayri Durmuş, Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan'lardan öğrendik. MLKP savaşçılarının bu topraklarda büyük emeklerinin olduğu, özellikle Kobanê direnişi sürecinde Şehit Paramaz Kızılbaş, Sarya Özgür, Algan Zafir ve Alişer Dersim yoldaşların enternasyonal ruh ve bilinç ile bu topraklarda savaşarak ölümsüzleştiler" diye belirtti.
 
Anmada MLKP adına yapılan konuşmada, MLKP'nin kuruluşunda ezilenlere, emekçilere, işçilere, kadınlar ve gençlere savaşçılar olarak bir söz verildiğini, silahın son mermisine kanın son damlasına kadar, halkların kurtuluşu ve sömürücü kapitalist devletlerin yıkımına karşı mücadele edeceklerini, MLKP kuruluştan iki ay sonra Erdal Balcı şahsında İstanbul'da bunu ispatladığını ifade etti.
 
Mücadeleye şehit düşen yoldaşlarıyla daha güçlü sarıldıklarını söyleyen MLKP savaşçısı, "MLKP'nin verdiği sözün bir tanesi ise özgür Kürdistan için mücadele edeceğini ve bunu dağdaki ve Rojava'daki mücadeleyle bir milat yarattılar. Şehit Serkan Tosun yoldaşın şahadetiyle beraber ise Rojava'da yeni bir dönem başladı. Cephelerde YPG ve YPJ'li yoldaşlarla beraber omuz omuza canlarını bir birine feda eden canı pahasına birbirlerini koruyan siper yoldaşlığı yaratıldı. Mücadelemiz bugün Dersim ve Zap dağlarında devam ediyor" diye kaydetti.
 
Şehit Sarya ile birlikte mücadelelerinin başladığını ifade eden MLKP savaşçısı, "Avaşin yoldaşın enternasyonal gerçekliği mücadelenin daha fazla büyütülmesini bir kez daha bizlere hatırlattı. Raperin yoldaşın atılımı bizim için yeni bir basamak oldu. Berçem ve Ekin yoldaşların düşmana korku salan duruşları eğitiyor bugün bizi. En son Zap dağlarında şehit düşen Kürdistan'ın kalbinden katılım yaparak komutanlaşan genç kadın dağların sesi Sarin yoldaşın gerçekliği bugün devrime öncülük yapan kadınların gerçekliğidir" dedi.
 
MLKP savaşçısı "Erdoğan faşizmine karşı şehitlikte bulunan binlerce şehide verdiğimiz söz bizi her gün yönetmeli. Biz söz verdik şehitlerimize ve sorumluluk aldık bu temelde bu toprakları savunmak kuşkusuz ve sınırsız bizim en temel görevimiz. Biz devrim topraklarının savunucusuyuz" diye belirtti.