25 Nisan 2024 Perşembe

Sudan halkı darbeye direniyor

Sudan halkı askeri darbe iktidarına karşı direnmeyi sürdürürken, halka saldıran polis son bir haftada 1 kişiyi katletti, en az 113 kişiyi yaraladı.

Sudan halkı askeri darbeye karşı direnmeyi sürdürüyor. Başkent Hartum başta olmak üzere pek çok kentte sokağa çıkan halk, darbeci rejim iktidardan gidene kadar eylemlerine son vermeyeceğini vurguladı. Omdurman şehrinde ise halk, darbe karşıtı sloganlar atarak yolları kapadı.

Son bir hafta içinde yapılan tüm eylemlere biber gazı ve silahla saldıran polis, 1 kişiyi katletti ve 113 kişiyi yaraladı. Darbenin gerçekleştiği ekim ayından bu yana ise toplam 69 kişi katledildi.

Sudan polisi ayrıca direniş komitelerine dönük pek çok baskın düzenleyerek, eylemleri düzenlemekle sorumlu tuttuğu 80 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltı saldırısına ilişkin yerel basına bilgi veren avukat Osman Basri, iktidarın bu tarz operasyonlarla halkın direncini kırmaya çalıştığını ancak direniş komitelerinin baskıya karşı darbeci iktidar gidene kadar direnmeye devam edeceğini vurguladı.

Sudan halkı, gözaltıların serbest bırakılmasını, darbe sonucu kötüleşen yaşam koşullarının iyileştirilmesini ve askeri darbe rejiminin son bulmasını istiyor.