26 Nisan 2024 Cuma

Students for Future Yeşiller Partisi'ni işgal etti

Yeşiller Partisi'nin hükümete girer girmez vaat çevre politikalarından vazgeçtiğini kaydeden Students for Future partinin Duisburg'taki bürosunu işgal etti. Aktivistler,  Yeşiller 'feminist dış politika' kisvesi altında silahlanmaya, faşist Türk devletine Kürdistan'a işgal saldırıları için yeşil ışık yakmaya ve Almanya'da Kürt özgürlük hareketini ve sol hareketi baskı altına almaya devam ediyor" dedi. 

Almanya'nın Duisburg'un kentinde Students for Future (Gelecek için Üniversiteler) aktivistleri, sembolik olarak Yeşiller Parti bürosunu işgal etti.

"Adil bir gelecek için mücadeleye!" sloganı altında yürüttükleri kampanyanın başlangıcında, Students for Future (Gelecek için Üniversiteler) aktivistleri,  yaklaşık 3 saat boyunca binanın girişini pankartlar ve dövizlerle işgal etti, kaldırımlara mesajlar bıraktı.

İşgal eylemine katılan bir aktivistleri, şunları aktardı: "Yeşiller Partisi emperyalist, sömürücü ve çevre düşmanı politikalarını 'yeşil' ve sürdürülebilir diye satıyor. Çevreyi koruma hakkında konuşuyorlar, ancak hükümete girer girmez daha fazla karbondioksit gazı doğaya salmak istiyorlar ve aniden Lützerath köyünü linyit madenciliği için boşaltmayı kabul ediyorlar. Yeşiller 'feminist dış politika' kisvesi altında silahlanmaya, faşist Türk devletine Kürdistan'a işgal saldırıları için yeşil ışık yakmaya ve Almanya'da Kürt özgürlük hareketini ve sol hareketi baskı altına almaya devam ediyor."

Eylemde, şu talepler sıralandı:
🔹 "Lützerath kalacak - hiçbir köy boşaltılamaz, hiçbir orman fosil yakıtlar için temizlenemez! 
🔹 Herkes için adil ve sürdürülebilir enerji!
🔹 Türk faşizmiyle işbirliğine son! Kürdistan'daki savaşı durdurun!
🔹 İlerici güçlerin kriminalize edilmesine son! PKK yasağına son! 129. paragraf kaldırılsın!"