17 Mayıs 2024 Cuma

Sri Lanka'da bir eve polis baskını: 6'sı çocuk 15 kişi hayatını kaybetti

Kilise ve otelleri hedef alan saldırılarda 253 kişinin hayatını kaybettiği Sri Lanka'da polis bir eve baskın düzenledi. Baskında 6'sı çocuk 15 kişi hayatını kaybetti.
Sri Lanka'da polisin bir eve düzenlediği baskında çıkan çatışmada 6'sı çocuk 15 kişi hayatını kaybetti.
 
Polis sözcüsü Ruwan Gunasekara, polisin ihbar üzerine bir eve baskın düzenlediğini ve çatışma çıktığını kaydetti.
 
Evdekiler ile polis arasında çıkan çatışmanın ardından evde 6'sı çocuk 15 kişinin cenazesinin bulunduğunu ifade eden Gunasekara, 3 kişinin de yaralandığını söyledi.
 
Gunasekara, öldürülenlerden bazılarının Paskalya gününde en az 253 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyenlerden olduğunun sanıldığını ifade etti.
 
Sri Lanka'da pazar günü Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar gerçekleştirilmişti.
 
Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogoda'da üst geçit yakınında patlamalar olmuştu.
 
Sri Lanka makamları, saldırılarda 253 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
 
Hükümet, Paskalya gününde yaşanan saldırılardan Ulusal Tevhid Cemaati adlı İslamcı örgütü sorumlu tutmuştu. Sağlık Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Rajitha Senaratne, örgütün saldırıları uluslararası bir terör şebekesinin desteğiyle gerçekleştirdiğinden şüphelenildiğini ifade etmişti.
 
Bombalı saldırıları IŞİD üstlenmişti.