29 Mart 2024 Cuma

Soylu'nun hedef gösterdiği Ercan: Görevimin başındayım

Soylu tarafından Mersin eylemini gerçekleştirdiği ve yaşamını yitirdiği öne sürülen HPG'li Dilşah Ercan (Zozan Tolan), gazetecilik yaparken yakalandığını demokratik siyaset yürütmesini olanaksız hale gelmesi sonucu yüzünü dağa döndüğünü belirtti. "Görevimin başındayım" diyen Ercan, görevine layık olmaya çalıştığını da kaydetti. 

Mersin'in Mezitli ilçesinde 26 Eylül'de HPG tarafından Tece Polisevi'ne düzenlenen bombalı ve silahlı saldırı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Dilşah Ercan (Zozan Tolan) Fırat Haber Ajansı'na (ANF) konuştu. 

Saldırı sonrası Soylu, bir dönem gazeteci olan Ercan'ın saldırıyı gerçekleştirdiğini ve saldırıda yaşamını yitirdiğini öne sürmüş, Ercan'ın ailesinin evine yapılan baskında babası, annesi 6 kardeşi ve eşlerinin arasında olduğu 22 kişi gözaltına alınmıştı, ifade işlemleri sonrası 12 kişi serbest bırakılmıştı. 

HPG'nin eylemi yapanların isimlerini açıklamasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu kez "Teşhisi taksici yaptı" diyerek kendini savunmaya çalıştı. Soylu, önceki gün de eylemin "Amerika merkezli" olduğunu ileri sürerek, HPG'lilerin Kuzey ve Doğu Suriye'nin Minbic kentinden paraşüt ile Tarsus'a geldiğini iddia etti.

Eylemin yankıları sürerken, Fırat Haber Ajansı (ANF) HPG'li Dilşah Ercan'la konuştu. Ercan, şunları söyledi: "Ben gazetecilik çalışmaları yaparken yakalandım. Bu, doğrudur. Fakat AKP-MHP faşist rejiminin uygulamaları Türkiye ve Kürdistan'da halka gerçekleri anlatma ve bunun yasal-demokratik bir mücadelesini yürütme olanaklarını ortadan kaldırmıştır. Bu gerçek temelinde birçok Kürdistanlı genç bu faşist rejimle hesaplaşmak için dağa çıkmakta. Ben de onlardan birisiyim."

HPG'nin gerekli açıklamayı yaptığını belirten Ercan, "Ben görevimin başındayım. Faşist AKP-MHP rejimiyle hesaplaşmak her Kürt gerillası gibi benim de en temel görevimdir. Buna da layık olacağımı belirtiyorum" dedi.