7 Eylül 2024 Cumartesi

Soylu: İstediğimiz an Kandil'i ele geçirebiliriz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her seçim döneminde AKP iktidarının gündeme getirdiği "Kandil'e operasyon" konusunda, "İstediğimiz an ele geçirebiliriz" iddiasında bulundu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK'te katıldığı programda yeni darbe senaryolarından Kandil'e operasyona kadar bir dizi konuda açıklamalarda bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın OHAL konusunda "seçimlerden sonra konuşulacağı" açıklamasını tekrar eden Bakan Soylu, "Seçimden sonra Türkiye oturur konuşur OHAL olmadan yoluna devam eder" dedi.
 
Gülen cemaatenin yeni darbe planları olduğunu iddia eden Soylu, "Yakaladıklarımız arasında itiraflar var. Bunların kendi aralarında planlarını öğreniyoruz. Yeni bir darbe, yeni suikast planları var. Ama buna güçleri yok" ifadesini kullandı.
 
Her seçim döneminde AKP iktidarının gündeme getirdiği "Kandil'e operasyon" konusunda ise Soylu, "İstediğimiz an Kandil'i ele geçirebiliriz. Yakında kahramanlarımız Kandil'de olacak" ifadesini kullandı.
 
Soylu, şöyle devam etti: "Kandil bundan önce bizim için uzak hedefti. Şimdi yakın hedef. Uygun anı bekliyoruz. Şırnak ve Hakkari sınırları hattı düzgün hat olmadığı için fiziki olarak kontrol etmemiz zor. Kaçakçılıkla birleştirmişler. Ağrı hattını kapatınca uzun süre sonra bu hatta eroin yakaladık. Yapmamız gereken bir şey var. Ya bu hattı geri alacağız ya da 25 kilometre ileri gidip bir hat kuracağız. Bazı yerlerde 40 kilometre varsa da ortalama 25 kilometre. Şu an ikincisini yapıyoruz."