16 Mayıs 2024 Perşembe

Sosyalistlerden Den Haag'da açlık grevi eylemi

AvEG-Kon'a bağlı VEKSAV üyeleri, 3-5 Mayıs günlerinde Hollanda'nın Den Haag kentinde açlık grevi yaptı. Sosyalistler, açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin kabul edilmesi için 3 gün boyunca çeşitli eylemler yaptı.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu'na (AvEG-Kon) bağlı Vardiya Enternasyonal Kültür Sanat Vakfı (VEKSAV) üyeleri, Avrupa'da tecrit karşıtı mücadeleyi büyütmek amacıyla 3-5 Mayıs günlerinde Hollanda'nın Den Haag kentinde açlık grevi yaptı.
 
Eylemin ilk günü, sosyalistler, süresiz dönüşümsüz açlık grevi direnişinde olan Hüseyin Yıldız ve Hasbi Çakıcı için yapılan dayanışma eylemine katıldı.  Burada yapılan konuşmada, tecrit karşıtı direnişin büyütülmesi için VEKSAV'ın üzerine düşeni yapmaya devam edeceği belirtildi. 
 
Etkinliğe katılan Avrupa Parlamentosu Raportörü Kati Piri ile görüşen sosyalistler, Paris'te süresiz açlık grevinde olan AvEG-Kon aktivisti Özkan Özdemir'in eylemine ilişkin bilgi verdi. Piri, açlık grevi direnişçilerine başarı dileklerini sundu. 
 
2. gün ise Hollanda Türkiyeli İşçiler Federasyonu (HTİF ) lokalinde açlık grevini sürdüren sosyalistler, ziyaretleri kabul etti. Den Haag Kürt Toplum Merkezi Kadın Meclisi, açlık grevini ziyaret ederek dayanışma mesajlarını iletti.
 
 
Akşam saatlerinde bir düğüne katılan sosyalistler, salona girdikleri anda zılgıt ve alkışlarla coşkuyla karşılandı. Burada bir konuşma yapan sosyalistler, açlık grevi direnişçileri ile dayanışma çağrısında bulundu. 
 
Eylemin 3. günü ise Hollanda Kürt Toplum Merkezleri'nin kongresine katılan sosyalistler, tecrite karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. 
 
3. günlük açlık grevi direnişi HTİF lokalindeki basın açıklaması ile sona erdi.