18 Eylül 2024 Çarşamba

SOHR: Suriye rejim güçleri Efrîn'den çekiliyor

Suriye rejimine bağlı güçlerin Efrîn'den çekildiği ve kentin güneyinde mevzilerini güçlendirdiği bildiriliyor.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Suriye rejimine bağlı milis güçlerinin Efrîn'den çekilerek kentin güney-doğusunda yer alan Nubul ve Zehra bölgesindeki mevzilerini Türkiye güçlerine karşı güçlendirdiğini duyurdu.
 
Geçtiğimiz hafta YPG ile Suriye rejimi arasında varılan anlaşma gereği Şam'ı destekleyen müttefiklere ait gönüllü milisler Efrîn bölgesine gitmişti. Ancak TSK'ya bağlı savaş uçaklarının bombalaması sonucu çok sayıda Suriye rejimine bağlı milis hayatını kaybetmişti. Sözkonusu hava saldırılarının artması üzerine Suriye rejim güçlerinin bölgeden çekildiği ve Halep'in kuzey-doğusu, Efrîn'in güneyinde yer alan bölgeye yerleştirildikleri bildiriliyor.
 
Dün Arap basını Rusya Devlet Başkanı Putin'in iki gün önce Suriye Devlet Başkanı Esad'a gönderdiği bir mektupta Efrîn konusunu Türkiye, İran ve Rusya'ya bırakmasını ve güçlerini Efrîn'den çekerek Halep-İdlip-Hama bölgesine yerleştirmesini istediği ileri sürülmüştü.
 
TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelil, TSK'nın bombardımanında 48 Suriye rejim milisini hayatını kaybettiğini açıklamıştı.