6 Mayıs 2024 Pazartesi

SKB Maxmur saldırısına karşı halkı sokağa çağırdı

TSK savaş uçaklarının Maxmur'a yönelik bombandımanına ilişkin açıklama yapan SKB Almanya, "Kürt halkını imha ve inkar politikasıyla dize getirmeyi amaçlayan soykırımcı saldırılara karşı başta kadınlar olmak üzere bütün halklarımızı sokakta mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz" diye belirtildi.
Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) Almanya, TSK svaş uçaklarının Maxmur kampına gerçekleştirdiği bombardımana ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Türk Devletinin Maxmur'da bombaladığı yer, halkın IŞİD saldırılarına karşı nöbet tuttuğu noktadır" diye belirtildi.
 
TSK bombardımanında 4 özsavunma gücünün yaşamını yitirdiği ifade edilen açıklamada, "Türk Devletinin tarihi katliam, kıyım ve soykırımlar tarihidir. Kandan ve katliamdan beslenen faşist Türk Devleti kanlı tarihine yeni katliamlar ekleyerek ilerliyor. Hiç bir insani-ahlaki değeri olmayan, Kürt halkını imha ve inkar politikasıyla dize getirmeyi amaçlayan soykırımcı saldırılara karşı başta kadınlar olmak üzere bütün halklarımızı sokakta mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz" diye kaydedildi.
 
TSK'nın Maxmur ve Şengal'e saldırısını durduracak olan halkların savaşa karşı ortak mücadelesi olduğu vurgulanan açıklamada, AKP/Saray rejiminin Kürt halkının yaşadığı topraklara işgal saldırısı başlattığını ifade etti.
 
Açıklamada, "Maxmur kadın eşitliğinin kazanıldığı, kadın özgürlüğünün en ileri örneklerinin yaratıldığı bir bölgedir. TSK en başta da kadınların uyanışını ve kadın şafağını engellemeye yönelik saldırı başlatmış bulunmakta. Almanya Sosyalist Kadınlar Birliği olarak işgalci türk ordusunun saldırılarına karşı tüm kadınları 'Jin, jîyan, azadî' şiarıyla seslerini yükseltmeye çağırıyoruz" denildi.