17 Mayıs 2024 Cuma

Şerzan Kurt katledilişinin 10. yılında anılacak

Muğla'da faşistlerin saldırısına karşı koyarken, polis tarafından 10 yıl önce katledilen Şerzan Kurt ailesi ve arkadaşları tarafından anılacak.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Şerzan Kurt'un polis tarafından katledilmesinin üzerinden 10 yıl geçti. Arkadaşları ve ailesi, 10. yıldönümü dolayısıyla sosyal medyadan bir dizi etkinlik düzenleyecek. 

11 Mayıs saat 21.00'da twitterda Şerzan Kurt ile ilgili fotoğraf ve anı paylaşımı yapılacak. 12 Mayıs'ta aynı saatte 10.yılındaserzan adıl İnstagram hesabından ailesi ve arkadaşlarının katılımıyla canlı yayında Şerzan'ın anısına şiir ve şarkılar okunacak. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde öğrenci olan Şerzan Kurt'un polis tarafından vurularak öldürülmesinin üzerinden tam on yıl geçti. Sözde güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'e taşınan davası da tam bir hukuksuzluk örneğiyle sonuçlandı.

Ailesi ve arkadaşları bir açıklamaya yayınlayarak, "10 senedir gerek vurulduğu yerde, gerek mezarı başında sevenleri ve arkadaşları tarafından anılan Şerzan Kurt, içinde bulunduğumuz olağanüstü durum ve öldürülüşünün üzerinden tam 10 geçmesi nedeniyle bu sefer sosyal medyadan anılacak" dedi. 

Etkinlikler şöyle: 

- 11 Mayıs 2020 saat 21:00'da OnuncuYılındaŞerzanKurt tagi ile Twitter’da Şerzan ile ilgili fotoğrafların ve anıların paylaşımı yapılacak. 

- 12 Mayıs 2020 saat 21:00'da adına açılan '10.yılındaserzan' adlı İnstagram hesabından anne-babası ve arkadaşlarının katılımı ile canlı yayın yapılacak ve Şerzan’ın anısına şiir ve şarkılar okunacak.

NE OLMUŞTU?
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde öğrenci olan Şerzan Kurt, 12 Mayıs 2010'da polis nezaretinde düzenlenen faşist saldırı sırasında, polis memuru Gültekin Şahin tarafından vuruldu. Tutuklanan Gültekin Şahin, önce müebbet hapis cezası aldı, ardından 'haksız tahrik' ve 'mahkemeye saygı' indirimleriyle tahliye edildi.

Şerzan Kurt'un ailesi ve arkadaşları uzun yıllar adalet mücadelesi yürütmüş, Kürt öğrencilere yönelik devlet destekli faşist saldırıları gündeme taşımıştı.