16 Mayıs 2024 Perşembe

Serêkaniyê'deki canlı kalkan eylemine Qamişlo halkı katıldı

Erdoğan'ın Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik operasyon tehditlerine karşı Qamişlo halkı Serêkaniyê'deki canlı kalkan eylemine katıldı.
AKP/Saray iktidarının Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik operasyon tehditlerine karşı Serêkaniyê'deki canlı kalkan eylemine 16. gününde Qamişlo halkının katılımıyla devam ediyor.
 
Sabah saatlerinde onlarca araçlık konvoy ile Qamişlo kentinden yola çıkan yüzlerce kişi Serêkaniyê'de bulunan canlı kalkan eylemine katıldı.
 
Canlı kalkan eyleminin gerçekleştiği Türkiye sınırına üçyüz metre uzaklıktaki bölgeye ulaşan Qamişlo halkı "Katil Erdoğan", "İşgale hayır", "Yaşasın Rojava devrimi" sloganları attı. Amude halkından nöbeti devralan Qamişlo Meclisi adına konuşan Perwin Yusif, "Halkımız Erdoğan'ın işgal tehditlerine karşı yüzlerini sınırlara dönerek terör saldırılarına karşı nasıl bir duruş sergilediklerini buradan dünyaya gösteriyor. Biz devrimimizi savunmaya, direnişi büyütmeye bu direnişi bütün cephelerde büyüten halklara sıcak selamlarımızı yolluyoruz. İşgalci Türk devleti Serêkaniyê halkımızın nasıl direndiğini DAİŞ ve El Nusra çetelerine karşı verilen direnişte gördüler. Biz Serêkaniyê halkının işgale karşı direneceğini biliyoruz" diye belirtti.
 
Canlı kalkan eyleminde yerlerini alan Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) adına konuşan Beritan Asya, "Biz sosyalistler ve komünistler olarak şehitlerimizin ve Kürdistan'ın dört parçasında direnişi büyütenlerin yoldaşları olarak işgalci Türk devletinin tehditlerine karşı devrimimizi sokak sokak, ev ev, kent kent savunmaya devam edeceğiz. Bu topraklarda bedel ödeyen şehitlerimizin kazanımlarını savunacağız. Biz bu kazanımları şehitlerimizin ödediği kan ve bedele borçluyuz bundan kaynaklı da işgalcilerin bütün tehditlerine karşı bu topraklarda yaşayan halklar olarak hep birlikte direneceğiz" diye kaydetti.
 
"Ey AKP/MHP faşizmini sürdüren Erdoğan biz bir kez daha senin işgal saldırılarına yol vermeyeceğiz" diyen Beritan Asya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bir kez daha halkımızın direniş kararlılığı Rojava devrimi direnişi ile Efrin'i ve dört parça Kürdistan'ı bütün halkların direniş ruhu ile özgürleştireceğiz. Erdoğan'ın Ortadoğu'yu Osmanlılaştırma hayalini burada ki direniş ile yerle bir edeceğiz. Diktatörlerin korkusu büyük olunca onların saldırıları da o kadar büyük oluyor. Onlar bizim direniş ruhumuzdan halkların birliğinden korkuyorlar. Biz Raperin'lerin, Sarya'ların, Avesta'ların, Barin'lerin direnişi ile Erdoğan'ın tehditlerine karşı halklarımız ile birlikte direnerek tehditleri boşa çıkartacağız" diye belirtti.
 
Yapılan konuşmalar ile nöbet devam ederken Kuzey ve Doğu Suriye Devrimci Gençlik Hareketi gerçekleştirdikleri kitlesel yürüyüş ile nöbet çadırını ziyaret ettiler.
 
Burada yapılan konuşmalar, söylenen şarkılar ve çekilen halaylar ile nöbet devam ediyor.