1 Mayıs 2024 Çarşamba

Serêkaniyê'de 1 Mayıs gündemli halk toplantısı

SYPG, JKŞ, CKŞ, Rojava'nın Serêkaniyê kentinde 1 Mayıs ve suikastı sonucu ölümsüzleşen MLKP MK Üyesi Bayram Namaz gündemli halk toplantısı gerçekleştirdi.
SYPG, JKŞ, CKŞ, Rojava'nın Serêkaniyê kentinde 1 Mayıs ve suikastı sonucu ölümsüzleşen MLKP MK Üyesi Bayram Namaz gündemli halk toplantısı gerçekleştirdi.
 
Halk toplantısının yapıldığı alana "Biji yek Gulan. Yaşasın 1 Mayıs" şiarlarının yazılı olduğu dövizler asıldı. Halk toplantısı Rojava devrimi ve 1 Mayıs'ta ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu ile başladı.
 
Halk toplantısında SYPG adına konuşan Destan Avaşin, "Baran yoldaşın şehadeti ile birlikte elbette kötü bir süreç yaşadık fakat biz onun yoldaşları olarak her koşulda Rojava devrimimizin daha fazla büyütülmesi ve bu devrimin evlerden içeri girmesi için bütün alanlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Baran Serhat yoldaşı bütün Serêkaniyê'de ki işçiler, emekçiler, ezilen halklar tanıyordu. Baran yoldaş bütün bir halka dokunmak onların sorunlarını çözmek için Rojava devrimini daha fazla büyütmek için mücadele etmekten geri durmadı" diye belirtti.
 
Bu yıl gerçekleştirilecek 1 Mayıs'ın kendileri için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Avaşin, bu yıl düzenlenecek 1 Mayıs'ın aynı zamanda Rojava topraklarından IŞİD çetelerinin Suriye'den temizlenmesinin ardından işçi ve emekçilerin ilk kez bütün alanlarda sokağa çıkacağını söyledi.
 
MLKP Şehit Alişer Tugayı komutanı Alişer Serêkaniyê yaptığı konuşmada, "MLKP nerede bir ezilen halk varsa orada olmaya devam edecek. MLKP sadece Kürt halkının değil bütün halkların partisidir. Biz ezilen halkların, emekçilerin partisiyiz. Rojava halkları olarak 1 Mayıs'ta Baran yoldaşın hayallerini gerçeğe taşımak için alanlarda olacağız. Baran yoldaş Serêkaniyê'de yaşayan bütün ezilen emekçi halklara dokunmayı onların yaşamlarına girmeyi başardı. Bugün burada hem yoldaşımızı anmak hem de 1 Mayıs'ta halkımız ile birlikte Baran Serhat'ın yoldaşları olarak alanlarda olmanın önemine vurgu yapmak için bir araya geldik. Baran yoldaşımızın hayallerini gerçekleştireceğiz. Rojava'da yaşayan bütün halklar ile birlikte 1 Mayıs'ta alanlarda olacağız" dedi.
 
Düzenlenen toplantıya katılanlarda söz alarak 1 Mayıs'ın ve Baran Serhat'ın halklar açısından önemine vurgu yaptılar. Halk toplantısı atılan sloganlar ile sona erdi.