16 Nisan 2024 Salı

Şengal Özerk Yönetimi: Kurtuluşu özerklikle taçlandıracağız

Şengal Demokratik Özerk Yönetimi, kentin DAİŞ'ten özgürleştirilmesinin yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı, "Özgür ve özerk bir Şengal yaratacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

Şengal Demokratik Özerk Yönetimi, kentin DAİŞ'ten özgürleştirilmesinin 7'nci yılı dolayısıyla mesaj yayınladı. Şengal'in büyük bir kahramanlık ve direnişle 13 Kasım 2015'te özgürleştirildiği hatırlatılan açıklamada, "Bu adım özgürlük gerillalarıyla YPG-YPJ savaşçılarının YBŞ güçlerinin öncülüğünde geliştirildi. Şengal sokak sokak, ev ev ve adım adım özgürleştirildi. Bizler her şeyden önce bu direniş atılımında şehit düşenleri saygıyla anıyor ve özerk ve özgür bir Şengal yaratma sözü veriyoruz" denildi.

'KDP İHANET ETTİ'
Êzidî halkının kölelik zincirlerini kırdığı vurgulanan açıklamada, KDP'ye bağlı güçlerin DAİŞ saldırısı sırasında kaçtığı hatırlatıldı. Açıklamada, "KDP, ihanet çizgisini sürdürdü. Şengal'in özgürleştirilmesi hamlesinde de bu ihanet çizgisini sürdürmek istediler. Êzidîler, KDP'nin bu ihanetini 'büyük ihanet' olarak tanımlıyor. KDP, o günden bu yana Êzidîlere yönelik ihanetini sürdürüyor" diye kaydedildi.

Şengal'in kurtuluşunun 7'nci yılında da KDP ve Türk devletinin saldırılarının devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Türk devleti hem Êzidîlere hem de özgürlük gerillalarına saldırıyor. Şehit Seid, Mam Zeki, Zerdeşt Şengali gibi Şengal'i özgürleştiren öncülerimiz de, Şengal'in özgürleşmesinde rol oynayan özgürlük gerillaları da bugün Türk devleti tarafından hedef alınıyor. Şengal'in özgürleştirilmesinin yıldönümünde halkımıza ve şehitlerimize bedeli ne olursa olsun özgür ve özerk bir Şengal yaratacağımızın sözünü veriyoruz" denildi.