11 Mayıs 2024 Cumartesi

Salih Müslim: Rojava ezilenlerin devrimidir, tüm halklar savunmalı

TEV- DEM Dış ilişkiler Sorumlusu Salih Müslim, Türk devletinin, emperyalistlerin suskunluğundan güç alarak yeni saldırılara başladığını belirtti, "Kendi çıkarlarının gereği olarak Türkiye ile ilişkilerini hiçbir zaman bozmazlar" dedi. Müslim, ezilen halklara çağrı yaptı, "Biz burada Kürtlerin, Arapların, Süryanilerin, tüm ezilen halkların mücadelesini savunuyoruz. Bu nedenle herkes Rojava devrimine, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının mücadelesine destek olmalıdırlar" diye konuştu. TEV- DEM Dış ilişkiler Sorumlusu Salih Müslim, Türk devletinin Kobanê'ye yönelik son saldırılarını ETHA'ya değerlendirdi.
 
Uluslararası güçlerin Türk devletinin saldırıları karşısında pragmatik davrandığını belirten Müslim, "Mesele Kürtler olunca bu güçlerin hepsi kendi çıkarlarına göre hareket ediyor. Kendi çıkarlarının gereği olarak Türkiye ile ilişkilerini hiçbir zaman bozmazlar" dedi.
 
Emperyalist güçlerin suskunluğundan Türkiye'nin güç alarak saldırılarını gerçekleştirdiğini belirten Müslim, "Bu süreçte onların Türkiye’ye karşı bir tutum içerisine gireceklerini sanmıyoruz. Biz ise kendi gücümüze dayanıyoruz. Bugün de Kobanê'de olduğu gibi direnirsek kamuoyu yine yüzünü Rojava devrimine dönmek zorunda kalacaktır" diye konuştu.
 
Müslim şunları söyledi: "Kamuoyu oluşturabilirsek, Batılı devletler bir baskı altında kalacaklardır. Biz direneceğiz. Demokratik eylemler ile hem Avrupa, hem Suriye'nin kuzeyinde, Rojava'da elimizden geldiğince mücadele edeceğiz. Sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Diğer yandan işgalci saldırılara karşı savunma güçlerimiz de direnecektir. İşgale karşı gereği ne ise o yapılacaktır."
 
Demokratik Suriye Güçleri'nin Derazor hamlesinin durdurulmasının "yerinde ve haklı bir karar" olduğunun altını çizen Müslim, "Senin evine, köylerine saldırı var. Arkadan seni hançerliyor. Siz de muhakkak kendinizi, köyünüzü savunacaksınız. Gerçekten uluslararası güçler terörizme karşı mücadele etiklerini söylüyorlarsa, muhakkak bunu önleyebilir ve SDG güçlerinin sırtına hançer saplamayı durdurabilirler. Biz Türkiye’nin baştan itibaren DAİŞ çetelerini kurtrtarmaya çalıştığını ve onları desteklediklerini biliyoruz. Nerede DAİŞ çeteleri sıkışmışsa ilk imdatlarına işgalci Türk devleti koşmuştur. Dolayısıyla böyle bir savaşta DSG’nin Dera Zor kararını almaları en doğal haklarıdır. İşgalci Türk devleti senin topraklarına saldırırken muhakak sen de DeraZor’da rahat rahat savaşamazsın."
 
TEV- DEM Dış ilişkiler Sorumlusu Salih Müslim, "Halkların bir umudu Rojava devrimidir ve şimdi bunu boğmaya çalışıyorlar. Bütün halklarımız bu devrimi sahiplenmeli, savunmasında yer almalılar. Buradaki mücadeleyle birleşmek için ellerinden gelen herşeyi yapmaları gerekiyor" diyerek halklara çağrı yaptı.
 
Müslim, "Bu sadece bir Kürt meselesi değil bütün ezilen halklara yönelik bir saldırıdır.  Biz burada Kürtlerin, Arapların, Süryanilerin, tüm ezilen halkların mücadelesini savunuyoruz. Bu nedenle herkes Rojava devrimine, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının mücadelesine destek olmalıdırlar" diye konuştu.