4 Eylül 2025 Perşembe

Saldırı hazırlığındaki 5 DAİŞ'li yakalandı

Askeri merkezler, siviller ve hizmet kurumlarına yönelik saldırı hazırlığında oldukları belirtilen 5 DAİŞ'li, İç Güvenlik Güçleri ve QSD'nin ortak operasyonuyla yakalandı.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Basın İrtibat Merkezi, Reqa'nın güney kırsalında düzenlenen özel bir operasyon hakkında açıklama yaptı.

SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ 5 DAİŞLİ YAKALANDI
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Anti-Terör Birimlerimiz (YAT), İç Güvenlik Güçleri Özel Birlikleri'yle koordineli olarak Kesrat köyünde özel operasyon gerçekleştirdi. Operasyon, güçlerimize yönelik DAIŞ çetelerinin intihar saldırısı girişiminin başarısızlığa uğratılmasının ardından başlatıldı. Geniş çaplı takip ve incelemelerin sonucunda operasyon gerçekleştirildi. Operasyon başarıyla sonuçlandı ve askeri merkezler, siviller ile hizmet kurumlarına yönelik saldırı hazırlığında olan 5 DAIŞ'li yakalandı."

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER
Açıklamada, operasyonda ele geçirilen malzemeler de paylaşıldı: 3 kalaşnikof, 2 av tüfeği, 1 tabanca, 380 kalaşnikof fişeği ve 5 şarjör. Çeşitli teknik malzemeler (bilgisayar, internet ekipmanları, cep telefonları ve bir kamera).