28 Mart 2024 Perşembe

Şakayık, kendisini katletmek isteyen erkeğe karşı dayanışmaya çağırdı

Üç buçuk yıl birlikte olduğu Şakayık'a sistematik cinsel, fiziksel ve psikolojik şiddette bulunan Sinan Toprak, genç kadının kendisinden ayrılmak istediği gün cinsel saldırıda bulundu ateşli silahla katletmeye çalıştı. Tutuklu yargılanan Toprak'ın yarın tutuk incelemesi yapılacağını belirten Şakayık, failleri aklayan yargıya güvenmediğinin altını çizerek dayanışma çağrısında bulundu.

Kadına yönelik şiddet her geçen gün artarak sürüyor. Kadınlar birlikte oldukları erkeklerin yıllarca maruz kaldıkları sistematik fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddetine rağmen ayrılamıyorlar çünkü her fırsatta kadın katillerini koruyan, aklayan yargı sistemine güvenmiyorlar. 

AİLESİNİ KATLETMEKLE TEHDİT ETTİ
Bu nedenle çok sayıda kadın sosyal medyada sesini duyurmaya çalışıyor. Sosyal medyada Sinan Toprak'ın üç buçuk yıl sistematik cinsel, fiziksel ve psikolojik şiddetine maruz kalan Şakayık Kılıç, ailesini ve kendisini her defasında katletmekle tehdit eden bu erkekten ayrılamadı. "Ne olacaksa olsun" diyerek ayrılmak istediği gün bir kez daha cinsel saldırıya uğradığını ve kendisini ateşli silahla katletmek istediğini duyurdu.

AYRILMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİĞİNDE KATLETME GİRİŞİMİNDE BULUNDU
27 Mayıs günü yaşanan bu olayın ardından Sinan Toprak'ın tutuklandığını söyleyen Şakayık, 30 günde bir tutuk incelemesi olduğunu ve Toprak'ın tahliye edilmesinden korktuğunu kaydetti. Çünkü Şakayık da Pınar Gültekin'in katiline ödül gibi ceza verilmesinin ardından yargıya güvenini tamamen kaybeden kadınlardan. 

'VÜCUDUMDA MORLUKLAR VE ÇÜRÜMELER VAR'
ETHA'ya konuşan Kılıç, "Sinan Toprak ile 3 buçuk yıl sevgiliydik. Bu sürede bana cinsel, fiziksel ve psikolojik şiddette bulundu. Kendisinden defalarca ayrılmaya çalıştım ama bir türlü ayrılamadım. Çünkü bırakmıyordu. Beni ve ailemi öldürmekle tehdit edildi. Vücudumda gördüğüm şiddettin morlukları, çürükleri var bunların da fotoğrafını çektim kanıt olsun diye" dedi. 

'İŞİMLE TEHDİT EDİYORDU'
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzenerji A.Ş.'de özel güvenlik olarak çalışan Sinan Toprak ile aynı yerde çalıştıklarını söyleyen Kılıç, "İşimle de tehdit ediyordu. Sana iftira atarım diyordu. Bu yüzden de ayrılamadım" ifadelerini kullandı. 

'SERBEST KALMASINI İSTEMİYORUM'
Toprak'tan ayrıldığını ve ayrıldığında cinsel saldırıya uğradığını, silahlı saldırıyla Toprak'ın kendini katletmeye çalıştığını belirten Kılıç, "27 Mayıs günü yaşandı. Tutuklu yargılanıyor. Ama biliyorsunuz 30 günde bir tutuk incelemesi oluyor. 29 Haziran Çarşamba günü de bu 30 günlük süre dolacak. Serbest bırakılmasını istemiyorum. Kaygım tutuksuz yargılanması. Bu yüzden sesimin duyulmasını istiyorum" dedi. 

'SESİMİ DUYUN'
Herkesin bu adamın kim olduğunu bilmesini istediğini kaydeden Kılıç, kadın katillerini aklayan bu yargı sistemine güvenmediğinin altını çizerek dayanışma çağrısında bulundu. Kılıç, "Olabilecek en ağır cezayı almasını istiyorum ancak bu adalet sisteminde mümkün olmadığını da biliyorum" dedi.