3 Mayıs 2024 Cuma

Şahin ve Gayıp ev hapsi verilerek tahliye edildi

ETHA Editörü Semiha Şahin ve muhabiri Pınar Gayıp'ın yargılandığı davanın 3. duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, Şahin ve Gayıp'ı ev hapsi vererek tahliyesine karar verdi.
ETHA Editörü Semiha Şahin ve muhabiri Pınar Gayıp'ın yargılandığı davanın 3. duruşması İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'de görüldü.
 
Duruşmaya tutuklu gazeteciler Şahin ve Gayıp ile avukatları katıldı.
 
Duruşmayı TGS Kadın Komisyonu üyesi kadın gazeteciler başta olmak üzere çok sayıda gazeteci takip etti. Kadın gazeteciler, bir gün önce sosyal medyada "PınarveSemihaSerbestBırakılsın" hastagi ile eylem yapmıştı. Bugün de toplu olarak duruşmaya katıldı.
 
Duruşma, Şahin ve Gayıp'ın savunması ile başladı.
 
Şahin savunmasında, dayanışma için gelen gazetecileri selamladı.
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yargı reformu paketinde uzun tutukluluk ve ifade ve düşünce özgürlüğüne yönelik hususlara dikkat çeken Şahin, "Uzun süredir tutukluyuz. Gazeteciliğin suç olmadığını söylüyoruz. Bunun gazetecilik faaliyeti olduğunu ifade ediyoruz" dedi.
 
Pınar Gayıp da gazeteciliğin suç olmadığını belirtti ve uzun tutukluluğun hukuksuzluk olduğunu kaydetti.
 
Avukat Kader Tonç, dosyada tutuklamaya dahi dayanak olacak bir delilin olmadığını söyleyerek müvekkillerinin tahliyesini istedi.
 
Savcı, mütaalasını tekrarlayarak gazetecilerin tutukluluk halinin devamını istedi.
 
Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, ETHA Editörü Şahin ve ETHA muhabiri Gayıp'ı ev hapsi vererek tahliyesine karar verdi.
 
Mahkeme heyeti duruşmayı ise 15 Ekim 2019 tarihine erteledi.