28 Mart 2024 Perşembe

Sağlık emekçilerine silahlı saldırıya tepki gösterildi

Diyarbakır ve Adana'da düzenlenen eylemlerde yemekleri boykot eden sağlık emekçilerine yönelik silahlı saldırıya tepki gösterildi. Eylemlerde, sağlık emekçilerinin hiçbir saldırı karşısında boyun eğmeyeceği kaydedildi. 

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yemek menüsünü boykot eden sağlık emekçilerine yönelik silahlı saldırı Diyarbakır ve Adana'da protesto edildi.

DİYARBAKIR
Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yemekleri boykot ettikleri için silahlı saldırıya uğrayan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyelerine ilişkin açıklama yaptı. Saldırının yapıldığı bina önünde bir araya gelen platform üyelerine, kentteki siyasi partiler, dernekler, odaların yanı sıra çok sayıda kurum ve kişi katıldı.

Açıklamayı, platform adına Alican Çetinkaya okudu. Çetinkaya, hastane yönetimi ile yapılan görüşmelerde yemeklerle ilgili sorunlar bildirildiğini ancak sorunların çözülmediği gibi arttığını kaydetti. Çetinkaya, "Tüm bu sorunların muhatabı idarelerdir. Ancak idareler sorunu çözeceği yerde firmalar ve çalışanları bilinçli olarak karşı karşıya getirmektedir. Son olarak dün yemek boykotu yapmak isteyen sağlık emekçileri üzerine silah sıkılmış, arkadaşlarımız sadece şans eseri hayatta kalabilmişlerdir. Bu olayı azmettirenlerimde biliyor tanıyoruz. Ne bunlara nede tetikçi mafyalarına boyun eğmedik bundan sonrada eğecek değiliz" dedi.

Açıklamanın ardından söz alan SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken de talepleri karşılanıncaya kadar yemek boykotu eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

ADANA
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi basın toplantısı düzenledi. SES Şubesi Eşbaşkanı  Dr. Mürşit Enis Akyüz, uzun yıllardır devam eden sağlık emekçilerinin kötü çalışma koşulları ve şiddet olaylarının bir yenisinin Diyarbakır Kadın ve Doğum Hastanesi'nde yaşandığını belirtti.

Diyarbakır'da sağlık emekçilerine yapılan saldırıya tepki gösteren Akyüz, "Arkadaşımızın durumunun iyi olması sevindirici olmakla birlikte, toplumda artan şiddet ve cezasızlık yüzünden, her an aksinin de olabileceğini biliyoruz. Hayatımızı toplumun sağlıklı olma haline adayan biz sağlık emekçileri insanlık onuruna yaraşır çalışma koşullarını bütün herkes gibi hak ediyoruz.  SES olarak talebimiz yemekhane işletmelerinin tüm illerde kamulaştırılması, kaliteli, hijyenik, günlük protein ve vitamin ihtiyaçlarına uygun yemek çıkarılması ve sağlık emekçilerinin taleplerinin acilen karşılanmasıdır. SES adana olarak Amed şubemizin yalnız olmadığını, talepleri karşılanıncaya kadar desteğimizin devam edeceğini söylüyoruz" dedi.