19 Nisan 2024 Cuma

Rojavalı komünistlerden işgal tehditlerine karşı ayağa kalkma çağrısı

TKŞ, JKŞ ve CKŞ üyeleri, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye halklarını faşist Türk devletinin işgal tehditlerine karşı mücadeleye ve özgürlük savaşçılarının yanında saf tutmaya çağırdı. Eylemde işgale karşı mücadelede kazanılacak zaferin AKP-MHP rejiminin yıkılışını getireceği belirtildi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) ve Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Türk devletinin işgal tehditlerine ilişkin basın açıklaması düzenledi.

TKŞ binası önünde gerçekleştirilen eylemde, "Direnişi yükseltelim, işgalcileri yenelim" ve "Yaşasın gerilla direnişi" yazılı dövizler taşındı.

Rojavalı komünistler adına açıklama yapan Cemîl Omerî, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Şengal'in ardından bir kez daha Rojava devrim topraklarına yönelik işgal tehdidinde bulunduğunu söyledi. Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'de işgal ettiği alanları genişleterek savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecileri buralara göndermeyi hedeflediğini kaydetti. Faşist şeflik rejiminin Suriye'nin kuzeyinde inşa etmeyi planladığı sömürge evleri projesine işaret eden Omerî, Suriyeli mültecilerin taşınması ve yeni işgal saldırılarıyla bölgenin demografik yapısının değiştirilmek istendiğini vurguladı.

Türkiye-Kuzey Kürdistan halkları ile Rojava halklarının kaderinin birleştiğini ifade eden Omerî, işgale karşı mücadelede kazanılacak zaferin AKP-MHP rejiminin yıkılışını getireceğini belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye halklarını, Rojava devrimini savunmaya ve özgür Kürdistan için ayağa kalkmaya çağıran Omerî, herkesi devrim ve özgürlük savaşçılarının yanında saf tutmaya çağırdı.

Eylem "Yaşasın Rojava devrimi" sloganı atılarak sona erdi.