26 Nisan 2024 Cuma

Rojava halkları kimyasal silah saldırısına karşı miting düzenledi

Kuzey ve Doğu Suriye halkları, Türk devletinin Güney Kürdistan'da gerçekleştirdiği kimyasal silah saldırısına karşı Qamişlo'da miting düzenledi. Halka seslenen Foza Yûsif, "Kirli silahlarınız özgür halkın iradesi ve direnişini kıramayacak. Halkın, özgür kadının ve gerillanın gücü kimyasal silahlarınızdan daha büyüktür" dedi.

Cizre Kantonu'na bağlı Qamişlo ve Hesekê kentlerinden on binlerce kişi Qamişlo'da biraraya geldi, Türk devletinin Güney Kürdistan'da kimyasal silah saldırısını protesto etti.

"Halkların ve gerillanın iradesiyle kimyasal silahları, işgali ve ihaneti yeneceğiz" şiarıyla düzenlenen eylem için Arap, Kürt, Ermeni, Süryani ve Asuri halkları, Siyahi Mahallesinde Ferman Hastanesi ve Qasimo Camii önünde toplanarak mitingin yapılacağı 12 Mart Şehitleri Stadı'na yürüdü.

"Katledilmemize ve topraklarımızın işgaline ortak olmayın" pankartının yanı sıra kimyasal silah saldırısında yaşamını yitiren 17 gerillanın fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte, "Yaşasın gerilla direnişi", "Türk devletinin kimyasal saldırılarına hayır", "Soykırıma hayır" sloganları atıldı. Yürüyüşte ayrıca kimyasal silah kullanımına dikkat çekmek amacıyla bir grup eylemci beyaz tulum giydi.

'SESSİZ KALARAK SALDIRILARI MEŞRULAŞTIRIYORSUNUZ'
Demokratik Birlik Partisi (PYD) Başkanlık Kurulu üyesi Foza Yûsif mitingde yaptığı konuşmada, Türk devletinin soykırım siyaseti yürüttüğünü vurguladı. Saldırılara sessiz kalan emperyalist güçlere seslenen Yûsif, "Tutumunuzla Türk devletinin halkımıza yönelik saldırılarını meşrulaştırıyorsunuz. Halkımız kendi topraklarında özgürce yaşamak istiyor. Hakkımızı, halkımızı ve topraklarımızı savunuyoruz. Sessizliğiniz ahlaki değildir. Halklar adına sessizliğinizi, faşist Türk devletinin suçlarını umursamazlığınızı lanetliyoruz" dedi.

'SİLAHLARINIZ HALKIN İRADESİNİ KIRAMAYACAK'
Saddam Hüseyin rejiminin Halepçe'de Kürt halkını kimyasal silahlarla katlettiğini hatırlatan Yûsif, Tayyip Erdoğan'ın da bugün aynı katliamı tekrar etmek istediğine dikkat çekti. Yûsif, hiç kimsenin Kürt halkının iradesini kıramayacağını vurgulayarak şunları söyledi: "Kirli silahlarınız özgür halkın iradesi ve direnişini kıramayacak. Halkın, özgür kadının ve gerillanın gücü kimyasal silahlarınızdan daha büyüktür."

KDP'YE 'İŞBİRLİĞİNE SON VER' ÇAĞRISI
Kimyasal silah saldırısından korunmak için gerillaya ulaştırılacak maskelere KDP'nin el koyduğunu belirten Yûsif, KDP'ye Kürt halkının dört parçada sürdürdüğü onur yürüyüşüne katılma çağrısında bulundu. Yûsif, "İşgalcilerle işbirliğiniz bizi zayıflatıyor, düşmanımızı güçlendiriyor" diye ekledi. PKK'nin Türk devletine karşı savaşında yalnız olmadığını belirten Yûsif, "Gerillanın halkların onurunu DAİŞ ve diğer tüm çete gruplarına karşı savunduğunu" vurguladı.

'KUZEY VE DOĞU SURİYE HALKI GERİLLANIN YANINDA'
Yûsif şöyle konuştu: "Düşman, kimyasal silahları kullanarak özgürlük yürüyüşünü durduramayacağını bilmeli. Özgürlük uğruna verilen direniş durmayacak. Bu halk genci ve kadını ile barbarlıktan intikamın alınacağını söylüyor. Biz bu kirli ve ahlaksız savaşa karşı onurumuzu savunuyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye halkı özgürlük, onur ve eşitlik için seferberlik ruhuyla alanlarda olacak, gerillanın yanında mücadeleyi büyütecek."