16 Mayıs 2024 Perşembe

Rojava?da Mayıs şehitleri anıldı

Rojava'nın Serêkaniyê, Til Temir ve Qamişlo kentlerinde Mayıs ayında şehit düşen savaşçılar anıldı.
Rojava'nın Serêkaniyê, Til Temir ve Qamişlo kentlerinde Mayıs ayında ölümsüzleşen Haki Karer, İbrahim Kaypakkaya, Destan Temmuz ve Dörtler kitlesel törenler ile anıldı.
 
Anmanın yapıldığı şehitliğe MLKP Rojava Temsilcisi Baran Serhad ile Rojava şehitleri Ivana Hoffmann ve Rustem Cudi ile Mayıs ayında şehit düşen savaşçıların fotoğrafları asıldı. Anma, askeri törenle başladı. Ardından YPG adına yapılan konuşmada, "Haki Karer yoldaş bir Türk olarak Kürt halkının yanında yer aldı. Kürt halkı için şehit düştü. Bugün de Kürdistan için binlerce şehit verdik. Şehit vermekten de korkmuyoruz. Daima onların izinden yürüyüp onlarla yaşayacağız" denildi.
 
Şehit Aileleri Kurumu temsilcisi, Rojava devrimini savunmak ve yaşatmak için binlerce kişinin şehit düştüğü hatırlatılarak, "Biz de evlatlarımızla birlikte mücadele etmekten geri durmayacağız" denildi. 
 
SYPG: ONLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
 
SYPG temsilcisi, Mayıs ayının devrimciler ve ezilen halklar için önemli bir ay olduğunu belirtti. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının da Mayıs ayında idam edildiğini hatırlatan SYPG temsilcisi, Kaypakkaya’nın ve Dörtleri andı. Açıklamada, şunlar belirtildi: "Kaypakkaya Amed zindanında işkence ile katledildi. Ser verip sır vermeyen önder olarak tarihe yazıldı. Yine Amed zindanında Dörtler, ihanete ve zulme karış bedelerini ateşe verdi. MLKP savasçısı Destan Temmuz 29 Mayıs’ta Rakka’da çetelere karşı savaşta şehit düştü. Raperin Dicle, bir Türk kadını olarak Minbiç’te şehit düştü. Deniz Gezmiş’ten İbrahim Kaypakkaya'ya, Haki Karer'den Dortler'e, Destan Temmuz'dan Ulaş Bayraktaroğlu ve Raperinlere sözümüz; onların takipçisi olacağız"
 
Konuşmaların ardından Mayıs ayı şehitlerinin sicilleri okundu. 
 
Ardından Şehit Aileleri Kurumu, SYPG, CKŞ, YPG, YPJ ve Şehit Alişer Taburu savaşçıları, mezarları ziyaret etti. 
 
Burada da şehit aileleri ve SYPG adına Xalid Serekaniye birer konuşma yaptı. Serêkaniyê, "Bu ay direniş ayı. İbrahim Kaypakkayalardan Haki Karerlere, Deniz Gezmişlerden Dörtlere, şehitler kervanı Destanlar ve Ulaşlar ile sürmekte. Yoldaşlarımızın mücadelesinin sürdürücüsü olacağız" dedi. 
 
Anmanın ardından MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Baran Serhat’ın mezarı da ziyaret edildi, saygı duruşunda bulunuldu.