30 Nisan 2024 Salı

Rengin Kadın Korosu ile 10 Mart'ta sahne kadınların olacak

10 Mart'ta Londra Wood Green Dominion Centre salonunda "Eşit ve özgür bir dünya için sahne kadınların" şiarıyla sahne alacak olan Rengin Kadın Korosu, tüm kadınları konsere davet etti. Konserin biletleri Eventbrite web sitesinden temin ediliyor.

Rengin Kadın Korosu, "Eşit ve özgür bir dünya için sahne kadınların" şiarıyla 10 Mart'ta sahne alacak. Birleşik Krallık'ta faaaliyetlerini sürdüren Rengin Kadın Korosu, yüze yakın korist, yerel sanatçı ve müzisyenin sahne alacağı "Eşit ve özgür bir dünya için sahne kadınların" konserine hazırlanıyor. Sosyalist Kadınlar Birliği tarafından pandemi döneminde adımları atılan Rengin Kadın Korosu bu kez sahnenin tamamını sadece kadınlarla paylaşacak olmanın heyecanını yaşıyor.

SAHNE KADINLARIN OLACAK
Konser, 10 Mart Pazar günü 18.30'da Londra Wood Green Dominion Centre salonunda gerçekleşecek. Konserde sahne kadınların olacak ve çoğunlukla kadın eserleri seslendirilecek. Konsere ses sanatçıları Çiğdem Aslan, Dila Vardar, Djanan Turan, Gül Bahar, Gülseven Medar, Suna Alan ve Zeyno Durar da eserleri ile destek olacak. Ses sanatçılarına Yasemin Ertürk piyanosuyla, Koza Ünal flütüyle, Belgin Çetin ve Zöhre Ülger bağlamasıyla, Alice Mary Jelaska klarnetiyle, Sara Fotros erbanesiyle, London Frame Drum Academy ve Rengin Erbane ve Bağlama Atölyesi öğrencileri ise ritim ve ezgileriyle eşlik edecek.

Konserde DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu da kısa bir konuşma yapacak.

YILDIRIM: ÇOK ANLAMLI VE NİTELİKLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK
Koronun bugüne kadar yürüttüğü çeşitli çalışmalara dikkat çeken koro şefi Zuhal Yıldırım, "Temmuz 2021'den bu yana gerçekleştirdiğimiz onlarca solo konser ve dinletiyle çok anlamlı ve nitelikli çalışmalara ev sahipliği yaptık Rengin Kadın Korosu olarak. Hepsinden bahsetmek imkansız, 10 Mart'ta bir yenisini gerçekleştireceğiz" dedi.

Yıldırım, eşit ve özgür bir dünya hayali kuran herkesi konsere davet etti.

KONSER BİLETLERİ SATIŞTA
10 Mart'ta gerçekleşecek konserin biletleri de satışa çıktı. Biletler, Rengin Kadın Korosu'nun sosyal medya hesaplarından veya Eventbrite web sitesinden temin edilebiliyor.

RENGİN KADIN KOROSU HAKKINDA
Rengin Kadın Korosu, Kuzey Londra'da faaliyetlerini sürdüren 80 üyesi olan bir kadın korosu. Türk ve Kürt kadınlara destek olmak amacıyla Kasım 2020'de kurulan koro kadınların emeğinin daha görünür kılınması için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Pandemi döneminde evlerine hapsedilen kadınlarla dayanışmayı büyütmek, artan aile şiddete karşı destek olma amacı ile yola çıkan koro, kısa sürede onlarca kadının müzikle buluştuğu, nefes aldığı bir alana dönüştü.

Kadınlar, koro çalışmalarında müziğin iyileştirici gücünü deneyimledi, yeteneklerini geliştirdi ve birikimlerini paylaştığı bir dayanışma ağı yarattı. Kendine ait besteleri olan, öykü yarışmaları düzenleyip kitap yayınlayan koro, 3 yıldır kadın emeğini daha görünür kılmak ve özellikle sanat ve edebiyat alanında kadınların gelişimini desteklemek için çalışmalar yürütüyor.

3 yıl boyunca yapılan çalışmalardan öne çıkanlar şöyle:
🔹25 Kasım 2023'de paylaşılan "Dünyayı Ben Oynatırım" isimli beste ve video klibi sosyal medya hesapları ve Türkiyeli Kadın Kurumlarının paylaşımı ile yaklaşık 200 bin kadına ulaştı. 2 Kasım 2022'de yayımlanan yine söz ve bestesi Rengin Kadın Korosu üyelerine ait olan "Mahsa'nın Çığlığı" klibi, 25 Kasım 2021 de yayımlanan "Kadınlar Vardır" klibi de büyük ilgi gördü.
🔹18 Haziran 2022'de Dominion Centre'da düzenlenen Rengin Kadın Korosu İlkay Akkaya konserinde yaklaşık 2 bin dinleyici ile buluştu.
🔹Rengin Kadın Korosu, 24 Haziran 2023'de Alexandra Palace'da Ahmet Aslan ve Dodan ile birlikte "Depremzedelerle Dayanışma Konseri"nde sahne aldı. Etkinliğe yaklaşık 800 kişi katıldı.
🔹21 Mayıs 2023'de İskoçya Edinburg'da düzenlenen "Depremzedelerle Dayanışma Konseri"nde sahne aldı. İlk Londra dışı konser deneyiminde yaklaşık 250 kişiye dinleti verdi.
🔹31 Mart 2023'de Rengin Göçmen Kadınlar Öykü yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan 56 öyküden 36'sı "Rengin Göçmen Kadın Öyküleri" kitabında yayımlandı. Kitap kısa sürede ikinci baskısını yaptı.
🔹6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle zor günler yaşayan insanlarla dayanışmak için sokaklarda onlarca mini dinleti düzenledi. Buradan elde edilen kazancı deprem bölgelerine ulaştırdı. Koro üyeleri kardeş aile olarak adlandırdıkları 25 aileye de bir yıl boyunca her ay düzenli maddi destekte bulundu.