23 Nisan 2024 Salı

QSD: 3 MİT ajanını tutukladık

QSD, MİT'e ajanlık yapan üç kişiyi tutukladığını duyurdu. QSD'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada ajanların belge ve itiraflarına göre cezalandırılmak üzere mahkemeye sevk edildiği kaydedildi. 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), MİT'e ajanlık yaparak 19 Ağustos 2021'de Qamişo ve Til Temir'de komutan Rênas Roj, Sosin Bîrhat ve yoldaşlarının şehit edilmesine neden olan ajan hücresinin tutukladığını duyurdu.

QSD'nin resmi internet sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "QSD'nin özel birliklerinin takibi sonucu geçmiş dönemde işgalci Türk devleti için Kuzey ve Doğu Suriye'de ajanlık yapan, 2 kadın ve bir erkekten oluşan bir hücreyi yakaladı.

Geçmişte toplanan ve bu casusların suçlamalarını doğrulayan bilgi ve belgelere göre, soruşturmanın ilk aşamasındaki itiraflarında bilgi topladıkları, QSD Askeri Meclisi üyesi Sosin Bîrhat'ın hareketleri hakkında bilgi topladıkları ve bunları Türk MİT'ine verdikleri ortaya çıktı.

Bunun üzerine, Komutan Sosin Bîrhat, Til Temir Askeri Meclisi Komutanı Egîd Girkê Legê, Til Temir Askeri Meclisi savaşçısı Rûbar Hesekê ve savaşçı Seyfullah Ehmed, işgalci Türk devletinin hava saldırısında şehit düştüler. Ayrıca Halk Savunma Birlikleri (YPG) Askeri Meclisi üyesi Rênas Roj şehit düştü.

Yakalanan ajanlar şunlar; Y.E.S (erkek), E.E.S (kadın) ve R.H.H (kadın).

Soruşturmada, MİT'ten perspektif ve görev aldıklarını, yakalandıklarında başka bir istihbarat görevi gerçekleştirmeye yeni hedefler belirlemeye çalıştıklarını itiraf ettiler.

Ajanlar, belge ve itiraflarına göre cezalandırılmak için mahkemeye sevk edildi."

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı 20 Ağustos'ta 2021'de yaptığı açıklamada şunlara yer vermişti: "19 Ağustos öğleden sonra saat 2:00'da işgalci Türk devletinin silahlı insansız hava aracı, YPG Komutanı Rênas Roj'un arabasını hedef alarak şehit düşürdü. Aynı gün saat 6: 00'da işgalci Türk devleti Til Temir Askeri Meclisi'nin Merkezi'ni bombaladı. İşgalci Türk devletinin vahşi saldırısında Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Askeri Meclis üyesi, QSD Askeri Meclisi üyesi Sosin Bîrhat, Til Temir Askeri Meclis Komutanı Egîd Girkê Legê, Rûbar Hesekê ve Seyfullah Ehmed şehit düştü ve 3 savaşçımızda yaralandı."