18 Mayıs 2024 Cumartesi

Qandil Kobanê: Şexler halkı topraklarını savunacaktır

AKP/Saray rejiminin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal tehditleri devam ederken, Türkiye'nin desteklediği çeteler ve askerlerinin Cerablus ile Türkiye sınırındaki hareketliliği devam ediyor. ETHA'ya değerlendiren Özsavunma Güçleri komutanlarından Qandil Kobanê, "Bütün işgal tehditlerine karşı halklar olarak topraklarımızı savunacağız" dedi.
Kuzey ve Doğu Suriye'ye saldırı hazırlığı yapan Türkiye, operasyonda yer alacak çeteleri ikna etmeye çalışıyor. MİT yetkilileri çetelar arasında toplantılar gerçekleştirildi.
 
Öte yandan Cerablus ve Sacur suyu etrafında bulunan çete gruplarının Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik tacizleri sürüyor. Son günlerde TSK ile çetelerinin Minbic, Girê Spî, Serêkaniyê ve Kobanê'nin Şexler sınır hattında hareketlilikleri devam ediyor.
 
AKP/Saray rejiminin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal tehditleri devam ederken Minbic'in ardından gözlerin çevrildiği Şexler bölgesi Suriye krizi sürecinde Süleyman Şah Türbesi ile anılan bir bölgeydi. IŞİD çetelerinin burayı ele geçirmesinin ve Kobanê direnişinin zafere ulaşmasının ardından IŞİD çetelerinden kurtarılan türbe ve askerler YPG, YPJ savaşçıları tarafından Türkiye'ye teslim edilmişti. Bir türlü Süleyman Şah türbesine yer bulamayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan her fırsatta Şexler'e yönelik tehditlerini sürdürüyor.
 
Erdoğan'ın tehditlerini ve "Fırat Kalkanı" çetelerinin hareketliliğini ETHA'ya değerlendiren Özsavunma Güçleri komutanlarından Qandil Kobanê, "Bütün işgal tehditlerine karşı halklar olarak topraklarımızı savunacağız" dedi.
Çetelerin akşam saatlerinde haraketliliklerinin arttığını ifade eden Kobanê, "Karşı tepelerden bu tarafa günlük atışlar yapılıyor. Biz kimseye saldırmıyoruz. Sadece halkımızı ve topraklarımızı savunuyoruz. Halkımız ayağa kalkmalı, Kürt halkı, Arap halkı ayağa kalkmalı. DSG içerisinde sadece Kürtler yok. Araplar, Kürtler, Türkmenler var. DSG içerisinde bütün dillerden halklar var. Çağrımızı başta Kürt, Arap ve diğer bütün halklarımıza, bu topraklara ve vatanınıza sahip çıkın" diye belirtti.
 
Kobanê, "Erdoğan bizden ne istiyor? Fırat'ın bu tarafında ne var? Eğer Erdoğan'ın burada bir şeyi varsa söylesin. Erdoğan'ın gözü buranın talan edilip, yakılıp yıkılmasındadır. İşgalci Türk devleti şimdi IŞİD çetelerine paralar vererek, mühimmat ve ağır silahlar vererek onları Girê Spî ve Şexler bölgesine geçirecek. Bu çeteleri Serekaniye, Girê Spî'ye, Qamişlo'ya saldırtmayı amaçlıyor. Biz korkmuyoruz kimse de korkmasın DSG savaşçıları olarak hazırız. Rojava halkı da korkmasın sonuna kadar topraklarımızı savunacağız. Erdoğan'ın açıklamalarının bizim için önemi yok. Biz kanımızın son damlasına kadar burada yaşayıp topraklarımızı savunmaya devam edeceğiz" dedi.