28 Mart 2024 Perşembe

Qamişlo'ya SİHA saldırısında 4 kişi yaşamını yitirdi

Türk devletinin dün Qamişlo'da gerçekleştirdiği SİHA saldırısına ilişkin açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, saldırıda, 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 kişinin de yaralandığını duyurdu. QSD'den yapılan açıklamada ise, saldırıda Askeri Disiplin Kurumu üyesi Rûxaz Amûdê ve 2'si çocuk 3 sivilin yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

Rojava'ya yönelik SİHA saldırılarını sürdüren Türk devleti, dün bir kez daha Qamişlo'da saldırı düzenledi. Bir benzinlik yakınındaki aracı hedef alan SİHA saldırısında 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 kişinin yaralandığı açıklandı.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, yaptığı açıklamada, SİHA saldırısının dün 16.21'de Qamişlo'nun Sinaa Mahallesi'nde bulunan Hisko benzinliğine yakın bir noktada yaşandığını belirtti.

Yaşamını yitirenlerin kimliklerinin tespit edilmesi için çalışmaların devam ettiği kaydedilen açıklamada, "İşgalci Türk devletine ait olan SİHA ile yapılan saldırıda 4 yurttaş şehit düşerken, 2 yurttaş da yaralandı. Yaralıların durumları ağır ve hastanede tedavi altına alındı. Saldırının yaşandığı bölgede bulunan işyerlerinde de maddi hasarlar oluştu. Türk devletinin halka yönelik sürdürdüğü saldırıların nedeninin, uluslararası sessizlik olduğunu bir kez daha teyit ediyoruz" denildi.

QSD: ASKERİ DİSİPLİN KURUMU ÜYESİ ŞEHİT DÜŞTÜ
Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi de saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Saldırıda Askeri Disiplin Kurumu üyesi Rûxaz Amûdê ve 2'si çocuk 3 sivilin yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamada, "İşgalci Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye halkımıza yönelik art arda katliamlar gerçekleştiriyor, yurttaşların yaşadığı köy ve şehirleri hedef alıyor. Bununla uluslararası kanunları ve BM üyesi olan bir devletin egemenliğini ihlal ediyor. Türk işgali, bombalama ve silahlı insansız hava araçları yoluyla düşmanlığını sürdürüyor. Sivil kişileri, sivillerin evlerini, dükkanlarını, araçları, mezraları, bölgedeki hareketli ve hareketsiz her şeyi hedef alıyor" denildi.

'SALDIRILARDAN RUSYA VE ABD SORUMLU'
Türk devletinin SİHA saldırılarının ateşkesin garantör ülkelerinin Rojava'ya yönelik saldırılara gözlerini kapatmasından kaynaklandığı vurgulanan açıklamada, "Her şeyden önce Rusya ve ABD bu saldırıların sorumlusudur. Onlar işgalci Türk devletinin halkımıza karşı işlediği suçların önünü tutabilir. İşgalci Türk devletine baskı yapmak ve ihlallerine bir sınır koymak dünya kamuoyunun sorumluluğudur. Böylece bu davayı BM Güvenlik Konseyi'ne sunmalı. İşgalci Türk devletinin Suriye topraklarından çekilmesi ve işgaline son vermesi için 7'nci maddeye göre bir karar alınmalı" diye belirtildi.