10 Mayıs 2024 Cuma

Qamişlo ve Til Temir'de 9 Ekim komplosu protesto edildi

Qamişlo ve Til Temir'de Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a yönelik gerçekleştirilen 9 Ekim komplosu binlerce kişi tarafından protesto edildi.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılmaya zorlanmasıyla başlayan komplonun 20. yılında Qamişlo halkı tarafından gerçekleştirilen yürüyüşle protesto edildi.
 
Qamişlo'da gerçekleştirilen yürüyüşe Kongre Star, TEVDEM, İnsan Hakları Kurumu, Şehit Aileleri Kurumu, SYPG, PYD, HPC, Suriye Gelecek Partisi, Avukatlar Birliği ve binlerce kişi katıldı.
 
Qamişlo'da bulunan Osman Sabri kavşağında bir araya gelen kitle "Söz veriyoruz imralı tecridini kıracağız önder Öcalan'la yaşayacağız" pankartı açtı. Kitle sık sık "Bijî serok Apo", "Tecride hayır, bijî berxwedana İmralı" sloganlarını attı.
 
Şehit Rubar Qamişlo kavşağında devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. Mitingde konuşma yapan Kongreya Star Rojava Yönetimi üyelerinden Mûna Yûsif, uluslararası komployu kınadı ve şöyle dedi: "9 Ekim komplosunun üzerinde 20 yıl geçti. Sömürgeci devletler önder Apo şahsında Kürt Özgürlük Hareketi'ni ve halkların özgürlüğünü hedef aldı. önder Apo'nun tutsak edilmesiyle irademizi kırmayı amaçladılar. Komplocuların planları boşa çıktı. Çünkü önder Apo'nun ideolojisi özgürdür ve günbegün yayılmaktadır."
 
Qamişlo Kanton Meclisi Üyesi Mazlum Yûsif da mitingde yaptığı konuşmada 9 Ekim komplosunun, Kürt halkının ve özgürlük savaşçılarının direnişiyle boşa çıkarılacağını söyledi.
 
TİL TEMİR'DE KONMPLO KINANDI
 
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkmasıyla sonuçlanan 9 Ekim komplosunu Til Temir'de de protesto edildi.
 
Şehit Aileleri bulvarında başlayan yürüyüşte ilçede yaşayan Çerkez, Türkmen, Süryani, Asuri ve Araplar da katıldı. Öcalan posterleri taşıyan binlerce kişi, "Kahrolsun uluslararası komplo", "Öcalan'ın tutsaklığı halkların tutsaklığıdır" ve "Bijî serok Apo" sloganları attı.
 
Yürüyüş ilçedeki sanayi bölgesine gelindiğinde burada miting düzenlendi. Mitingde TEV-DEM ve Til Temir Şehit Aileleri Meclisi adına yapılan konuşmalarda, uluslararası komploya ve İmralı'daki ağır tecride karşı yürütülen direnişe dikkat çekildi.
 
Konuşmalarda ayrıca Öcalan'ın felsefesiyle Arap, Türkmen, Çerkez, Süryani, Asuri ve Kürt halklarının bir araya geldiği, tecridin parçalanıp Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanacağı belirtildi.
 
Eylemler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük taleplerinin dile getirildiği sloganlarla son buldu.