18 Mayıs 2024 Cumartesi

Putin ile Netanyahu Suriye'yi konuşacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu 27 Şubat'ta Moskova'da biraraya gelecek. Netanyahu'nun ana gündem maddesi, İran'ın Suriye'deki varlığı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Suriye'yi konuşmak üzere 27 Şubat'ta Moskova'da biraraya gelecek. Netanyahu, Putin'le Moskova buluşması öncesi telefonda konuştuklarını aktararak, yüzyüze görüşmelerinde de ana gündem maddesinin İran'ın olacağını belirtti.
 
"Putin ile bölgedeki durumu ve İran saldırganlığını konuşacağım" diyen Netanyahu, "İstikrarın korunması ve bölgede lüzumsuz bir ihtilafı önlemek için iki ülkenin orduları arasında koordinasyon mekanizmalarını güçlendirmeyi de ele alacağız. Bu görüşmeler İsrail ordusunun ve devletinin güvenliği için önemli" ifadelerini kullandı.
 
Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da "Evet, görüşmeyi doğruluyoruz" dedi. Peskov, görüşmede Suriye'de istikrar konusunun ele alınıp alınmayacağı sorusuna "Elbette" yanıtını verdi.
 
Netanyahu'nun Moskova'ya 21 Şubat'ta gitmesi bekleniyordu ancak ziyareti ertelemişti. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, ziyaret tarihinin İsrail'deki seçim hazırlıklarına göre ayarlanacağını ifade etmişti.