28 Mart 2024 Perşembe

PTT emekçilerinin sürgün edilmesi protesto edildi

PTT emekçilerine yönelik saldırılar sürüyor. HABER-SEN'e üye PTT çalışanları başka bölgelere sürgün edilmesine tepki gösterilen eylemde, bu hukuksuzluktan derhal geri dönülmesi uyarısı yapıldı. 

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) İstanbul Şubeleri, sendikalarına üye PTT çalışanlarının başka bölgelere gönderilmesini Sirkeci'de bulunan PTT Baş Müdürlüğü önünde yaptıkları açıklamayla protesto etti.

"Sürgün çağdaş bir baskı aracıdır" pankartının açıldığı eylemde söz alan HABER-SEN Genel merkez yöneticisi Banu Savaş, PTT yönetiminin salgını bahane ederek keyfi uygulamalarla, çalışanlara mobing uyguladığını söyledi. PTT'de yandaş sendikaların yöneticilerinin yönetime sınavsız geldiğini kaydeden Savaş, "PTT'de son 8 yıldır görevde yükselme sınavı yapılmamaktadır. Bunun yerine kurum dışından PTT'nin işleyişini bilmeyen, kurum kültürüyle yetişmemiş, yetersiz kişilerin yanı sıra; yandaş sendikaların yöneticileri liyakatsiz biçimde kuruma üst düzey yönetici olarak atanmaktadır" dedi.

PTT çalışanlarının kendi isteği dışında il dışına gönderildiğini belirten Savaş, PTT yönetimimin atamalarını eleştirdi. Savaş, "En çok personel eksilmesi yaşanan il İstanbul'dur. Ancak PTT Yönetimi personel eksikliğinin had safhada olduğu İstanbul'da yandaş sendika üyesi olmadığı için bir PTT emekçisinin isteği olmaksızın il dışına sürgün etmiştir" diye belirtti.

Savaş, "Bu keyfi uygulamalara imza atanlara buradan sesleniyor ve uyarıyoruz; suç işliyorsunuz, derhal bu suçtan geri dönün. Ne kanunlara, ne yönetmeliğe ne de insani değerlere uygun olmayan bu uygulamalardan vazgeçin. PTT'de kimse ağa ve efendi olmadığı gibi, bizlerde ne birilerinin marabasıyız ne de kölesiyiz. Bizler halka hizmet götürmek için canla başla çalışan ve insanca emeğinin karşılığını almak isteyen kamu emekçileriyiz" şeklinde konuştu.