27 Temmuz 2024 Cumartesi

Prof. Dr. Gilgil göreve iade edildi

İhraç edilen Barış akademisyenlerinden Prof. Dr. Erdal Gilgil göreve iade edildi. Gilgil için Akdeniz Üniversitesinde bir tören düzenlendi. Gilgil, tüm KHK'liler iade edilene dek mücadelenin süreceği belirtildi.  

"Bu suça ortak olmayacağız" adlı bildiriyi imzaladığı için Akdeniz Üniversitesinde ki görevinden ihraç edilen Barış Akademisyeni Prof. Dr. Erdal Gilgil mahkeme kararıyla üniversitede ki görevine geri döndü. Prof. Dr. Erdal Gilgil'in göreve başlaması nedeniyle Akdeniz Üniversitesinde tören yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği, Antalya Dayanışma Akademisi İHD Antalya Şubesi, SES Antalya Şube ve Antalya Tabip Odası'nın çağrısıyla yapılan törene çok sayıda kişi katıldı. "Özerk, demokratik, laik üniversite ve barış talebimizden vazgeçmiyoruz" pankartının açıldığı törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği üyesi Süleyman Ulutürk, "Son arkadaşımız dönene kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

SES Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz şunları ifade etti: "Barış akademisyenlerinin haklarını gasp edenler hukuku çiğnemekte olduklarının elbette farkındalar. Hukuk tanımazlıklarıyla, insan haklarını, çalışma özgürlüğünü ve seyahat hakkını engellemekle bir kazanç elde edeceklerini düşünen bedbahtlar tarihin kara sayfalarında yerlerini almıştır. Unutmadık, unutturmayacağız. Düşünce özgürlüğünü her zaman savunmaya devam edeceğiz ve Türkiye'nin bu karanlıktan çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Haklı hukuk mücadelesi sonunda görevine iade edilen Erdal Gilgil hocamıza aramıza tekrar hoş geldiniz diyor görevinin devamında başarılar diliyorum. Ve tüm KHK'lılar iade edilinceye kadar mücadelemizi  sürdüreceğiz!"

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Erdal Gilgil, "Daha önce de üç defa akademiden uzaklaştırılmış ve dönmüştüm bu dördüncü. Bunun diğerlerinden bir farkı var. Türkiye eskiden de bir hukuk devleti değildi ama kanun devletiydi. Bugün artık bir kanun devleti de değil. Peki ben nasıl döndüm? Demek ki halen hukukçular var" dedi.