28 Mart 2024 Perşembe

Polis Çetin Kaya'nın aracındaki delilleri yok etti

İstanbul'un en işlek caddelerinden birinde 29 Kasım akşamı polis kurşunuyla katledilen Çetin Kaya'nın ölümüne ilişkin deliller karartılıyor. Mobeselerin olay anında kayıt almadığını iddia eden polis, şimdi de olayın yaşandığı araçtaki delilleri kararttı.

Set emekçisi Çetin Kaya'nın İstanbul Göztepe'de polis tarafından katledilmesiyle ilgili soruşturmada deliller karartılıyor.

Katliamın yaşandığı Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'nde çok sayıda mobese kamerası olmasına rağmen olay anının kayıt altına alınmadığını iddia eden polis, şimdi de araçtaki delilleri kararttı.

Katliamın yaşandığı sırada set emekçisi Çetin Kaya'nın kullandığı, çalıştığı yapım şirketine ait kiralık araç 3 Aralık günü polis tarafından içindeki eşyalarla birlikte kiralanan firmaya teslim edildi. 

ARACIN İÇİ YIKANARAK DELİLLER KARARTILDI
Aracı teslim alan araç kiralama şirketi içini yıkattıktan sonra aileyi aradı.

Polisin aracı aile ve avukatlara tutanak tutarak teslim etmesi gerekirken firmaya teslim ederek delilleri karartması tanıkların anlatımlarının doğruluğunu ve polisin delilleri karartma çabasının devam ettiğini gösteriyor.

ÇETİN KAYA'NIN KİŞİSEL EŞYALARI DA FİRMAYA TESLİM EDİLDİ
Çetin Kaya'nın aracında bulunan sırt çantası, kıyafet, flashbellek, fotokopi kağıdı gibi kişisel eşyaları da araçla birlikte araç kiralama şirketine teslim edildi.

AVUKATLAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK
Adli emanete alınarak ailesi ya da avukatlarına teslim edilmesi gereken Çetin Kaya'ya ait kişisel eşyaların üçüncü şahıslara teslim edilmesine tepki gösteren avukatlar, delillerin karartılmasına ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

TANIKLAR: ARAÇTA İKİNCİ KİŞİ YOKTU
Polisin araçtan inen Çetin Kaya'ya ters kelepçe taktıktan sonra kafasına ateş ettiğini anlatan görgü tanıkları, araçta ikinci bir kişi olmadığını söyledi.

Polis, Çetin Kaya'nın yanında ikinci bir kişinin olduğunu, bu kişinin kaçtıktan sonra yakalandığını ve üzerinde uyuşturucu bulunduğunu iddia ederken, İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada da Çetin Kaya'nın aracında da uyuşturucu bulunduğu öne sürülmüştü.

Araçta ikinci bir kişinin bulunup bulunmadığını DNA incelemesiyle tespit edebileceklerini söyleyen avukatlar, araç içinde yıkama yapıldığı için bunu tespit etmenin imkansız hale geldiğine dikkat çekti. Avukatlar, polisin aracı tutanak tutarak aileye teslim etmesi gerektiğini, prosedürün bu şekilde olduğunu da vurguladı.

AVUKATLAR DELİLLERİN KARARTILDIĞINA DAİR TUTANAK TUTTU
Araç ve Çetin Kaya'ya ait eşyaların firmaya teslim edilerek aracın içinde yıkama yapılmasıyla delillerin ortadan kaldırıldığına dikkat çeken avukatlar, araç kiralama şirketinden eşyaları teslim alırken, bu noktaya dikkat çeken bir tutanak tutarak dosyaya eklenmesini sağladı.

UYUŞTURUCUYLA YAKALANDIĞI İDDİA EDİLEN KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
Çetin Kaya ile aynı araçta olduğu, kaçtıktan sonra gözaltına alındığı ve üzerinde yüksek miktarda uyuşturucu madde bulunduğu iddia edilen E.Ç'nin kısa bir süre sonra serbest bırakıldığı da öğrenildi.