18 Eylül 2024 Çarşamba

Polen Ünlü ve Ezgi Sadet Ihlamurkuyu Mezarlığı'nda anıldı

Suruç katliamının 3. yılından Suruç Şehitleri Polen Ünlü ve Ezgi Sadet anıldı. Anmada düşlerine bağlılık sözü verilirken, adalet gelene kadar mücadele edileceği vurgulandı.
Suruç katliamında hayatını kaybeden 33 Düş Yolcusu Polen Ünlü ve Ezgi Sadet Çekmeköy'deki Ihlamurkuyu Mezarlığı'nda bulunan mezarları başında anıldı. Anmaya Ünlü'nün ve Sadet'in ailesinin yanı sıra SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı ve ESP İl Başkanı Pınar Türk, ÖTSP, HDP ve DÖB üyeleri de katıldı.
 
Anmada Suruç şehitlerinin fotoğrafı ve "Suruç için adalet herkes için adalet" yazılı pankart açıldı.
 
DANACI: ONLARDAN GÜÇ ALIYORUZ
 
İlk sözü alan SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı sözlerine Suruç şehitlerini anarak başladı. 3 yıl önce Suruç'ta düş yolcularının düşlerinin yarım bırakılmak istendiğini söyleyen Danacı, "SGDF Kobanê'ye halkların yarasını sarmak istediği için vahşi bir katliamla silinmek istendi. Ama hedeflerine ulaşamadılar. Devlet savaş konseptini devreye sokarak neyi hedeflediğini gösterdi" dedi.
 
Katliamın hemen ardından 33 Düş Yolcusu'nun düşlerinin sokaklarda haykırıldığını vurgulayan Danacı, "Buraya gelerek onlardan güç alıyoruz. Onların düşleri eşitlik, demokrasi, barıştı. Milyonlarca Polen olduk, Cebo olduk, Ezgi olduk. Bu katliam aydınlatılmadan IŞİD'in gerçekleştirdiği diğer katliamlar aydınlatılamaz. Katledenlerden hesap sormak için sokaklarda olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
 
Suruç gazisi Koray Türk ise şunları ifade etti: "Biz mutlaka iyiliğin kazanacağını biliyoruz. Bu mirası, bu mücadeleyi bırakmak zorbanın zulmüne teslim olmak demektir. Polen'in, Ezgi'nin mücadele hatırası ve mirasıyla bu zorbalığa mücadele ediyorsak; eşitlik için, demokrasi için mücadele etmektedir. Mücadele azmimizin kararlılığa mutlaka kazanacağız."
 
TÜRK: ADALET SAĞLANANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ
 
ESP İl Başkanı Pınar Türk, öfkelerinin, acılarının çok taze olduğunu vurguladı. Türk konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Yoldaşlarımızın yeniye olan inancı da çok taze. Bizler faşizme, diktatörlüğe mücadele edenler; katliamlarla tutuklamalarla her dönem karşı karşıya kalmışlardır. Sevdiklerimizi yitirmek bizi onların düşlerinden geriye düşürmedi, onların bize bıraktığı bayrağı yükseltmek isteğimiz perçinledi. Bugün bu yüzden buradayız. Bu ülkede adalet isteyen ailelerimiz adalete ulaşamadan hayatlarını kaybediyor. Şennur Annemiz de onların bıraktığı yolda mücadele ederken hayatını kaybetti. Şennur Annemiz yoldaşımız olmayı başarabilmiş annemizdir. Bizler acımızı, duygularımızı harmanlayarak yolda yürüyoruz. Adalet bu topraklarda sağlanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz."
 
Anma aşkamki Suruç Aileleri'nin Halitağa'daki yapacağı 33 dakikalık oturma eylemine çağrı ile sonlandı. Kitle ardından mezarlıkta bulunan Ankara katliamı şehitlerinin mezarlarını ziyaret etti.