29 Mart 2024 Cuma

Piroğlu'na özgürlük talebiyle BM önünde başlayan açlık grevi sürüyor

Sırbistan hükümeti tarafından Türkiye'ye iade kararı alınan devrimci Ecevit Piroğlu'nun iade kararına karşı BM önünde açlık grevi yapan Mehmet Yozcu'nun eylemi altıncı gününde devam etti.

Sırbistan'da tutsak olan ve kirli pazarlıklar sonucu Türkiye'ye iade edilme tehlikesiyle karşı karşıya olan Ecevit Piroğlu'nun serbest bırakılması için İsviçre'nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) önünde Mehmet Yozcu'nun başlatmış olduğu açlık grevi altıncı gününde devam etti.

BM önünde yaptığı konuşma yapan Evevit Piroğlu ile Dayanışma İnisiyatifi üyesi Aycan Serbes, Ecevit Piroğlu'nun 15 aydır uluslararası hukuk normalarına aykırı bir şekilde tutsak edildiğine dikkat çekerek "Sırbistan devleti kendi yasalarına göre suç işlemektedir. Piroğlu 128 gündür bu hukuksuzluğa karşı bedenini yatırarak direnişini sürdürmektedir" dedi.

Serbes'in konuşmasının ardından açlık grevi eylemcisi Mehmet Yozcu, DAİŞ'e karşı savaştığı için Ecevit Piroğlu'nun tutsak edildiğini söyledi. Yozcu, "Bizler Piroğlu'nun yoldaşları olarak sırf kendi için değil bizler için, zindanlarda ki tutsaklar için, ezilenler için bugün Sırbistan zindanında direnişini sürdüren Ecevit Piroğlu'nun serbest bırakılmasını istiyoruz. Susmayacağız, buradayız! Piroğlu özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Biz Ecevit Piroğlu gibi dövüşenlerin yoldaşıyız" diye konuştu.