20 Nisan 2024 Cumartesi

'Pınar için adalet istiyoruz'

Üniversiteli Kadınlar, 20 Haziran'da görülecek olan Pınar Gültekin davasına ilişkin açıklama yaptı, "Pınar Gültekin için adalet istiyoruz" dedi.

Üniversiteli Kadınlar, Cemal Metin Avcı'nın katlettiği Pınar Gültekin davasına ilişkin açıklama yaptı. 

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, katil Cemal Metin Avcı "tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Suça katılan kardeşi Mertcan Avcı ise tutuklanmadı.

20 Haziran'da görülecek davaya çağrı yapan Üniversiteli Kadınlar, "Davada suç fiilini oluşturan bütün unsurların fail Cemal Metin Avcı’yı işaret etmesine rağmen dava sürecinin uzatılması, avukatların itirazına rağmen failin yeni deliller sunacağını söylemesi nedeniyle davanın sürüncemede kalması, failin mahkeme salonlarında 'İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesi iyi oldu' cümlesini kurabilecek gücü bulması erkek şiddetinin kurumlar tarafından meşrulaştırıldığının en açık göstergesidir" dedi.

İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceklerini belirten Üniversiteli Kadınlar, şunları vurguladı: "Takım elbise giydikleri için katillere indirimler uygulayan erkek yargının yakasında olduğumuzu hala söylüyoruz. Faillerin korunup erkek yargı tarafından aklanmasını kabul etmeyeceğimizi buradan bir kere daha tekrarlıyoruz: Katil Cemal Metin Avcı ve suça iştirak eden herkes gereken cezayı alana, erkek değil gerçek adalet sağlanana kadar mücadele etmeye, adliyelerden, evlerden, kampüslerden, sokaklardan katledilen tüm kadınların sesi olmaya devam edeceğiz."

Pınar Gültekin davasının takipçisi olacaklarını vurgulayan kadınlar, "Pınar Gültekin için adalet talebimizi bir kez daha Kadıköy Süreyya Operası önünden yükseltiyoruz: Erkek yargının karşısındayız susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz yakanızdayız" dedi.