29 Mart 2024 Cuma

Paris'te sistematik işkenceye uğrayan üç devrimciyle dayanışma eylemi

Avrupa Ezilen Göçmenler Federasyonu'na bağlı ACTİT, Paris'te, gözaltında sistematik işkenceye uğrayan üç devrimci için eylem yaptı. Derhal serbest bırakılmasını istedi.

Türkiyeli Göçmen İşçiler kültür dernegi (ACTİT) ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) 17 Eylül günü İzmir'de işkenceyle gözaltına alınan üç devrimci için Fransa'nın başkenti Paris'te Strasbourg Saint Denis Kemer önünde  bir araya geldi.

ACTİT EşBaşkanı Kemal Karanfil, "Devrimcilere, yurtseverlere, ilericilere yönelik gözaltı, tutuklama saldırılarında sınır tanımayan faşist diktatörlük, gözaltında işkenceyi de rutin uygulama haline getirmeye devam ediyor. Bunun en son örneği İzmir Dikili'de gözaltına alınan üçsosyaliste yönelik gerçekleştirilen  gözaltı saldırısında gördük. İşkence uygulanarak gözaltına alınan Dilek Arsu, Seda Baykan, Mehmet Mustafa Uzkar'a yönelik işkence, gözaltı aracında ters kelepçe uygulanarak devam ettirildi. Gözaltı süresi boyunca çıplak arama, kaba dayak işkencesine tabi tutulan devrimciler günlerce avukatları ile de görüştürülmedi" dedi.

Karanfil, Paris'ten gözaltında olan devrimcilerle dayanışmada bulunmak için eylemde olduklarını söyleyerek,insanlık dışı işkenceye karşı çıktıklarını vurguladı. Karanfil, Avrupa'da ki tüm kurum ve örgütleri devrimcilere sahip çıkmaya ve faşist Erdoğan rejimini teşhir etmeye çağırdı.

Eylem, "Kahrolsun faşist diktatörlük", "Devrimci tutsaklar onurumuzdur", "Politik tutsaklara özgürlük" sloganlarıyla sona erdi.