28 Mart 2024 Perşembe

Paris'te sağlık emekçileri sokağa çıktı: Yorgunuz

Paris'te sokağa çıkan sağlık emekçileri pandemide çalışmaktan değil kendilerini gözden çıkaran hükümetin duyarsız politikalarından ve haklarını alamamaktan yorulduklarını dile getirdi. 

Fransa'nın başkenti Paris'te sağlık emekçileri kötü çalışma şartlarının düzeltilmesi ve maaşlarının iyileştirilmesi için sokağa çıktı.

Hükümetin sağlıkçıların çağrılarına duyarsız kalmasını protesto eden sağlık emekçileri, Sağlık Bakanlığı yakınında toplandı. Yağmura rağmen belirlenen güzergah üzerinde yürüyen protestocular, Sağlık Bakanı Olivier Veran ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki gösteren sloganlar attı.

Koronavirüs salgını nedeniyle kapasitelerinin üzerinde çalıştıklarını belirten sağlıkçılar, "Bizler çalışmaktan yorulmadık ama hükümetin duyarsızlığı, haklarımızı vermemesi bizleri çok yordu" diyerek kendilerini ifade etti ve "Yorgunuz yorgun" şeklinde slogan attı.

Yürüyüşe bazı milletvekilleri ve belediye encümenlerinin yanı sıra Fransız Komünist Partisi üyeleri, çeşitli sendikalar ve sağlık çalışanlarının yakınları da destek verdi. Sağlık çalışanları hastanelerdeki personel yetersizliğine dikkat çekerken, bazı hastanelerde yaşanan personel eksikliğinden dolayı acil servislerin kapandığını belirtti.

Hemşire ve hasta bakıcılarının, çalışma sürelerinin fazla olmasına karşın maaşlarının çok düşük olması nedeniyle istifa ettiğini belirten protestocular, hükümete bir kez daha çalışma şartlarının iyileştirilmesi çağrısında bulundu.