26 Nisan 2024 Cuma

Paris'te ölümsüzleri anma gecesi gerçekleştirildi

MLKP'nin "Kasım Şehitler Ayı" etkinlikleri çerçevesinde Paris'te düzenlenen gecede devrime can suyu olanların yolundan mücadelenin büyütüleceğinin sözü yinelendi. Etkinlikte, "MLKP'ye güç verin, her türden olanaklarınızla partimizi destekleyin ki, ölümsüzlerimizin ideallerini gerçekleştirelim, özgürlük bayraklarını birlikte dalgalandıralım" denildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te, "Ölümsüzlerin izinde kavgayı büyütmeye" şiarıyla devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenleri anma gecesi düzenlendi. Anmanın gerçekleştirildiği salonun içi ve önü ölümsüzlerin resimlerinin bulunduğu pankartlar ve bayraklarla donatıldı.

Gecenin açılışı, Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) üyesi gençlerin kortej oluşturarak bayrak ve sloganlarla salona girmesinden sonra saygı duruşuyla başladı. Devrim andı içen genç komünistler ölümsüzlerin ideallerine bağlılık sözü verdiler.

Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) mücadele tarihini ve ölümsüzlerin yaşamından kesitlerin aktarıldığı sinevizyon gösterimi ile gece programı devam etti. Ayrıca ölümsüzlerin resimlerinin gece boyunca sergilendiği bir slayt gösterimi gerçekleştirildi.

MLKP Avrupa Komitesi adına yapılan konuşmada, "Faşist saray rejiminin yönetememe krizi mali-ekonomik krizle birleşince onun tekçiliğe dayanan yapısı itibariyle sömürgeciliği ve faşizmi geliştirmeye yöneltti. Burjuva parlamentonun son kırıntılarını da devre dışı bırakan ve bütün devlet erkini sarayında toplayan şeflik rejimi, bütün varlığını kirli savaşa ve onun enstrümanlarına bağladı. Gözaltında işkence, hapishanelerde katletme politikalarını süreklileştiren faşist şeflik, devrimci örgütlerin yapısını sürekli ve sürekli gözaltı-tutuklama saldırılarıyla bozmaya çalışıyor. Örgütsüzleştirme saldırıları ile tasfiye bu dönem bakımından devrimci hareketi etkisizleştirmeyi amaçladı. Özel psikolojik savaşla halklar ve öncüleri içinde umutsuzluk yaratarak tasfiyecilik girdabına sürüklemek istedi. Yine Avaşin ve Zap'ta olduğu gibi gerillaya kimyasal silah ve zehirli gaz dahil bütün barbar yöntemlerle saldırıyor" denildi.

Faşizmi yıkacak gücün ona karşı gelişen büyük direnişten doğru filizlenip büyüyeceği kaydedilen konuşmada, "Ne faşist, ırkçı Millet İttifakı faşizmin sonunu getirebilir, ne de bu odağa su taşıyacak bir yedeklenme. Bugün işçi sınıfımızın ve ezilenlerin gündeminde direnişin büyütülmesi, silahlı-silahsız mücadele araçlarının güçlendirilmesi ve daha geniş kitlelerin antifaşist-demokratik program altında birleştirilmesi olmalıdır. Faşist saray iktidarının saldırıları ezilen tüm kesimleri hedefliyor. Çözümün seçimlerde, iktidar değişikliğinde görenler yanılacak. Faşizm yıkılmadan, kapitalizm yıkılmadan, sosyalizm gelmeden çözümün gelemeyeceğini bilmeliyiz. Devrimci çıkışın imkanları var bunun görmek zorundayız" ifadeleri kullanıldı.

Ekim devriminin 105. yılında devriminin güncelliği ezilen halkaların ve tüm kesimlerin mücadeleleri ile varlığını gösterdiği kaydedilen konuşma şöyle devam etti: "İşte Rojava, İran , Rojhılat... Ortadoğu özgürlük isteyen halkların isyanları ayaklanmaların baharını yaşıyor. Büyük direniş gösterdi ve gösteriyor ki; İşçi sınıfı, devrim ve MLKP durdurulamaz.

İşte Dikili'de, İzmir'de ezilenlerin devrimci şiddetini kuşanan komünistlerin dalgalandırdığı kızıl bayrak faşist şefliğin bakanının deyimiyle ‘o zor örgütün' tepeden tırnağa kesmiş teslim olmayan iradesidir! Sizlere çağrımız, işçi sınıfımızı ve halklarımızı faşizmden ve onu besleyen kapitalist sömürü ve barbarlıktan kurtarmak için kararlıca savaşan partimiz MLKP'ye güç verin, her türden olanaklarınızla partimizi destekleyin ki, ölümsüzlerimizin ideallerini gerçekleştirelim, özgürlük bayraklarını birlikte dalgalandıralım."

KGÖ adına yapılan konuşmada ise, "Genç komünistler Cebo'dan Roza'ya, Ivana'dan Ulaş Alankuş'a devrim ve sosyalizmi ömre bedel bir mücadele ile savundular. Hiçbir güç bizi onların ideallerini yaşatmaktan bizi koparamayacaktır" denildi.

Tutsakların Ses Platformu (TSP) temsilcisi ise, Türkiye ve Kürdistan hapishanelerinde devrimci tutsakların faşist saray iktidarının saldırılarına karşı büyük bir direniş sergilediğini belirterek, bu direnişe ses katmanın önemini vurguladı.

Ardından, şehit ve tutsakların aileleri tek tek sahneye çıktı ve karanfiller verildi. Aileler adına yapılan konuşmada ise "ölümsüzlerimizin anıları ve idealleri onlara sevgimizi büyütüyor. Onurlu çocuklarımızın mücadeleleri asla yenilmeyecek." denildi.

Gecede sahne alan Sarya Müzik Topluluğu ve Diyar güzel ezgileri ile katılımcıları coşturdu. Ezgilerle halaylar çekildi.

Gecede sık sık, "Yaşasın partimiz MLKP", "Şehitler yaşıyor MLKP savaşıyor", "Partinin güneşi Komünist Kadın Örgütü", "Partinin yıldızı Komünist Gençlik Örgütü", "Biji berxwedana, "Şehit namırın" sloganları atıldı.