17 Mayıs 2024 Cuma

Paris'te bir aylık açlık grevi başladı

Tecride karşı süren açlık grevi direnişine destek için Young Struggle Sözcüsü Bilen Ceyran ve İsviçre BEKSAM Başkanı Gülten Yavuz bir aylık açlık grevine başladı.
AvEG-Kon üyesi Özkan Özdemir'in 1 Nisan'da başlattığı süresiz açlık grevi yeni katılımlarla büyüyor. Young Struggle Sözcüsü Bilen Ceyran ve İsviçre BEKSAM Başkanı Gülten Yavuz bir aylık açlık grevine başladı.
 
ACTIT Lokalinde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan AvEG-Kon Eşbaşkanı Birsel Ocak, 6 Mayıs'ta ölümsüzleşen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan ve 2000 ölüm orucu şehidi Hüseyin Kayacı'yı anarak sözlerine başladı. Ocak, "Leyla Güven'in mevsimleri deviren direnişi Türkiye ve Kürdistan hapishanelerinde 7 bin tutsağın katılımı ve Strasbourg, Hevler ve Avrupa kentlerinde başlatılan süresiz açlık grevi direnişleri ile büyütüldü" dedi.
 
Açlık grevi direnişçilerinin taleplerini Avrupa'nın dört bir yanına taşımak, taleplerinin kabul edilmesini sağlamanın siyasi olduğu kadar insani bir görev olduğunu kaydeden Ocak, tecride ve faşizme karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.
 
Basın açıklamasında söz alan açlık grevi direnişçisi Bilen Ceyran, Fransızca yaptığı konuşmasında tecride ve faşizme karşı mücadeleoe gerçlerin öne çıkması gerektiğini belirtti. Ceyran, "Enternasyonal dayanışmayı büyütmek ve ezilen tüm halkların bu mücadeleye katkısını geliştirmek adına yapacağımız çok fazla görev bizi bekliyor. Gençlik bu mücadelede daha fazla görev olarak, öne çıkarak zafere kilitlenmelidir" dedi. BEKSAM Başkanı ve SKB üyesi Gülten Yavuz ise "Tecride karşı mücadele etmek bugün kaçınılmaz bir görevdir. Bir anne ve sosyalist bir kadın olarak bu mücadeleye sessiz kalmamak için bir aylık açlık grevinde olacağım. Hapishane kapılarında darp edilen annelerin yanında olduğumu göstermek için bu direnişte yer alıyorum" diye kaydetti.
 
Açıklamada süresiz açlık grevi direnişçisi Özkan Özdemir'de söz alarak Denizleri ve Hüseyin Kayacı'yı andı. Özdemir, "Bugün yaşanan gelişmeler nasıl bir süreçten geçtiğimizi gösteriyor. Leyla Güven'in tahliye edilmesi, ya da sayın Abdullah Öcalan'ın kardeşi ile görüştürülmesinde olduğu gibi bugünde avukatlar ile görüştürülerek tecride karşı olan tüm kesimlerde bir beklenti, bir umut oluşturmaya çalışıyorlar. Fakat bizler biliyoruz ki faşist iktidar esasta bir umut kırıcılığı yapmak istiyor. Bu bir umut kırma operasyonudur" diye belirtti.
 
CDK-F üyelerinin de destek verdiği açıklamadan sonra  Young Struggle Sözcüsü Bilen Ceyran ve İsviçre BEKSAM Başkanı Gülten Yavuz, ACTIT lokalinde bir aylık açlık grevine başladı.