17 Mayıs 2024 Cuma

Paris'te açlık grevcilerine dayanışma ziyaretleri sürüyor

Paris'te süresiz açlık grevini sürdüren AvEG-Kon üyesi H. Özkan Özdemir ve Young Struggle sözcüsü Bilen Ceyran, BEKSAM Başkanı ve SKB üyesi Gülten Yavuz'a dayanışma ziyaretleri sürüyor.
Fransa'nın başkenti Paris'te 1 Nisan'dan bu yana süresiz açlık grevini sürdüren AvEG-Kon üyesi H. Özkan Özdemir ve 6 Mayıs'tan bu yana 1 aylık açlık grevine başlayan Young Struggle sözcüsü Bilen Ceyran, BEKSAM Başkanı ve SKB üyesi Gülten Yavuz'a dayanışma ziyaretleri sürüyor.
 
Açlık grevi direnişçilerinin ACTIT'de sürdürdüğü eylemlerine Almanya, Avusturya, İngiltere ve Fransa'nın Creil, Mantes La Jolie kentinden ziyaretler gerçekleştirildi. Ziyarette yapılan konuşmalarda, başta Leyla Güven olmak üzere hapishanelerde, Hevler'de ve Avrupa'nın değişik ülkelerinde süresiz açlık grevini devam ettiren direnişçilerin haklı bir taleple mücadele ettiklerini belirtildi. Konuşmalarda "Analarımıza her gün hapishane önlerinde saldıran, gözaltına alarak işkence uygulayan zulüm mutlaka yenilecektir. Direniş bedeller ödenerek büyüyor, tecrit halklarımızın ve tüm ezilen kesimlerin mücadelesi ile yenilgiye uğratılacaktır" denildi.
 
Ayrıca Republique Meydanı'nda CDK-F öncülüğünde gerçekleşen mitinge katılan ACTIT ve SKB üyeleri pankart ve bayrakları ile alanda yerlerini aldılar. Eyleme 1 Mayıs'tan bu yana açlık grevinde olan BEKSAM Başkanı ve SKB üyesi Gülten Yavuz'da katıldı. Burada bir konuşma yapan Gülten Yavuz, "Ben bir anne ve kadın olarak Leyla Güven öncülüğünde gerçekleştirilen bu direnişten onur ve gurur duyuyorum. Hapshane önlerinde işkenceye, saldırıya uğrayan analarımızın sesini bizler büyütmeliyiz. Onların direnişine güç ve omuz vermek için hepimiz daha fazla sorumluluk duymalıyız. Bizler dışardayız görev şimdi daha fazla bizdedir" diye belirtti.
 
Açlık grevi direnişçisi Young Struggle Sözcüsü Bilen Ceyran'da bir göçmen örgütlenmesi olan MRAP'ın 70. yıl etkinliğine katılarak katılımcılara süresiz açlık grevleri ile ilgili bilgi vererek duyarlılık ve sorumluluk çağrısında bulundu.