5 Mayıs 2024 Pazar

Özgür basına dönük saldırılar Dersim'de protesto edildi

DEM Parti Dersim İl Örgütü, Seyit Rıza Meydanı'nda düzenlediği basın açıklamasıyla "Özgür ve muhalif basınla her dair dayanışma içerisinde olacağımızı belirterek gözaltına alınan basın emekçilerinin bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz" çağrısı yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Dersim İl Örgütü, Belçika'da Medya Haber TV ve Sterk TV'ye dönük baskınları, Türkiye'de ise 3 kentte özgür basın emekçilerinin gözaltına alınmasını protesto etti.

Seyit Rıza Meydanı'nda yapılan basın açıklamasını DEM Parti İl Eşbaşkanı Esma Ataş okudu. "Demokrasi, insan hakları ve basın özgürlüğü alanlarında sözüm ona ilerici ve demokratik olarak lanse edilen Belçika ve diğer Avrupa ülkeleri, konu çıkarları olduğunda, bu değerleri, Türkiye ve diğer ülkelerle yapılan pazarlıklar sonucu kolayca yok sayabilmekte, çiğneyebilmektedir" dedi.

Brüksel'de yapılan yasa dışı operasyonun hedefinin Kürt halkının sesini kısmak olduğunu söyleyen Ataş, "Öte yandan, İstanbul, Ankara ve Urfa'da yapılan gözaltı saldırılarının Türkiye'nin Irak ve Erbil ziyaretleri sonrasında yaşanmış olması oldukça manidardır. 22 Nisan Kürt Gazetecilik Günü'nün ertesinde, özgür basına ve Kürt halkına yönelik bu saldırı ve operasyonlar, seçimlerden 2. parti olarak çıkan AKP'nin ve saray rejiminin, seçim sonuçlarını hazmedememesi ve intikam alması olarak okunmaktadır" dedi.

Ataş, "Özgür ve muhalif basınla her dair dayanışma içerisinde olacağımızı belirterek gözaltına alınan basın emekçilerinin bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.