6 Mayıs 2024 Pazartesi

Özerk Yönetim'den saldırılara karşı tedbir alınması çağrısı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi, Tayyip Erdoğan'ın işgal tehditlerini değerlendirmek amacıyla yapılan toplantıda, saldırılara karşı tedbirleri görüştü.
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tehditlerini değerlendirmek ve meclise bağlı komitelerin çalışmalarını değerlendirmek amacıyla toplantı gerçekleştirdi.
 
Yürütme Meclisi Eşbaşkanları Hamid El Mehbaş ve Berivan Xalid, yardımcıları ve komite eşbaşkanları toplantıya katıldı.
 
Toplantıda Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırı tehditleri değerlendirildi. DSG'nin DAİŞ çetelerinin son üsleri olan Hecin'in büyük bir kısmını özgürleştirdiği bir dönemde AKP/Saray rejiminin işgal tehdidinde bulunduğuna dikkat çekilerek, bu açıklamanın çetelere desteği aleni bir şekilde gösterdiği ifade edildi.
 
Toplantıda yapılan değerlendirmelerde, Tayyip Erdoğan'ın bölge güvenliğini bozmak istediği ve bölge halkları arasında karışıklık çıkarmayı amaçladığı belirtildi. Ayrıca Kuzey ve Doğu Suriye'deki demokratik projeden korkan AKP/Saray rejiminin DAİŞ çetelerinin sonunun gelmesini istemediğine dikkat çekildi. Toplantıda ayrıca Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim'in komşu ülkeler ile iyi ilişkiler geliştirdiği ve bölgenin güvenliği için ortaklaştığı belirtilerek, Tayyip Erdoğan'ın bu oluşumun komşu ülkeler için tehdit olduğu iddiasının da gerçek dışı olduğu vurgulandı.
 
Komitelerin hizmet çalışmalarına ilişkin yeni kararlarında alındığı toplantıda, sivil ve özerk yönetim alanlarındaki tüm komitelere saldırılara karşı gerekli tedbirlerin alınması çağrısı yapıldı.