2 Mayıs 2024 Perşembe

Özerk Yönetim: İşçi sınıfının 1 Mayıs'ını kutlarız

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs'ını kutlayarak, 1 Mayıs'ın demokratik Suriye inşasına vesile olmasını diledi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, mesaj yayınlayarak işçi ve emekçilerin 1 Mayıs'ını kutladı. Mesajda 1 Mayıs'ın, işçi mücadelesinin toplumdaki rolünü ortaya çıkaran bir gün olduğu kaydedildi.

Mesajda, "Toplumun önemli temeli olan işçiler, ortaya koydukları emekleri ve mücadeleleriyle toplumu tüm alanlarda ilerletmekte ve demokratik toplumun en önemli değerlerini temsil etmektedir" denildi.

Sınıfsal ve toplumsal farklılıklar her zaman Suriye'nin durumunu etkilediğini, bununla beraber işçi ve emekçilerin emeklerinin karşılığını bulamadığı ifade edilen mesajda, "Koronavirüs krizinin giderek yayıldığı bir süreçte 1 Mayıs'ı karşılıyoruz. İşçi sınıfının ve tüm toplumun sorunları için mücadele ediyoruz. Kitlesel kutlamalar yapamadığımız bu dönemde Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak tüm işçilerin bayramını kutluyoruz. İşçi ve emekçiler günü olan 1 Mayıs'ın tüm Suriye'ye sağlık, huzur, barış ve adalet getirmesi, emekçilerin mücadelesiyle demokratik Suriye'nin kuruluşunda önemli mesafe kaydetmeyi temenni ediyoruz" diye belirtildi.