28 Mart 2024 Perşembe

'On'ların mücadelesi BMG'de bayraklaşacak'

Kızıldere'de katledilenleri anan BMG Adana, On'ların mücadelesinin BMG'nin elinde dalgalanacak bir bayrak olduğunun altını çizdi. 

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) Adana, Kızıldere direnişinin 50. yılında katledilen Mahir Çayan ve yoldaşlarını andı. "Kızıldere'nin ruhuyla birliğe, mücadeleye, zafere" yazılı pankartın asıldığı anmada, basın metnini Cem Erenler okudu. 

Kızıldere katliamının nasıl yaşandığını hatırlatan Erenler, can feda direnen Mahir Çayan, Sinan Kazım Özüdoğru, Hüdai Arıkan, Cihan Alptekin, Nihat Yılmaz, Ertan Saruhan, Ahmet Atasoy, Sabahattin Kurt, Ömer Ayna ve Saffet Alp'i andı. 

Faşist iktidarın her saldırganlığı, ömrünü tamamlamışlığını ve tarihin çöplüğüne gönderilmesi gerektiğini yeniden gözler önüne serdiğini kaydeden Erenler, "Bizler, Birleşik Mücadele Güçleri olarak bu sistemin tarihin çöplüğüne gönderilmesi gerektiği bilinciyle, tıpkı On'lar gibi ileri atılmanın, cüretin, kararlılığın ve birleşik mücadelenin en ileri örneklerini yaratacak ve hedefledikleri devrimi gerçekleştireceğiz. Onların yarattığı siper yoldaşlığının bu aşılmaz örneği, artık Birleşik Mücadele Güçleri'nin elinde dalgalanacak bir bayraktır" dedi.