20 Nisan 2024 Cumartesi

Ömür Erez'i katleden erkeğe müebbet hapis cezası

Ömür Erez'i katleden Rahmi Uygun hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Uygun'a yargım eden diğer iki fail hakkında ise ayrı ayır 15 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul Kartal'da Aile Sağlık Merkezi'nde görevli hemşire Ömür Erez'i ateşli silah ile katleden Rahmi Uygun'un yargılandığı davanın karar duruşması Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya fail Rahmi Uygun ve başka suçtan tutuklu sanık Yücel Özcan, hapishaneden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada Ömür Erez'in annesi ve abisi ile taraf avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan fail Rahmi Uygun, suçunu kabul etmeyerek, "öldürme" maksadının olmadığını öne sürdü.

Diğer sanık Yücel Özcan de savunmasında suçu kabul etmedi.

Ömür Erez'in ailesinin avukatı, "Sanıkların savunmaları çelişkilidir. Sanıkların suçun işlenmesinden önce birlikte hazırlık ve plan yaptıkları, Rahmi'nin silah ile atış talimi yaptığı, sanıkların olay günü birlikte hareket edip, plan dahilinde Rahmi'nin kanlı kıyafetlerinin de ortadan kaldırılmasının birlikte gerçekleştirdikleri anlaşılmıştır" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Rahmi Uygun hakkında "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Diğer sanıklar Yücel Özcan ve Musa Teymur hakkında ise, Rahmi Uygun'a yardım ettikleri gerekçesiyle "Tasarlayarak öldürmeye yardım etme" suçundan ayrı ayrı 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılması karar verildi.